26

Odp: TP-Link TL-WDR3600 v1.5 pytanie nowicjusza

Ja wiem ile mogę zapakować do obrazu. Co nie znaczy że chcę go napełniać wszystkimi śmieciami jakie są dostępne w systemie.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

27

marczelo napisał/a:

Witam a pro po obrazów jak ktoś chce mogę mu swoje Openwrt  BB. Wysłać nie to ze robię komuś kolegą z forum. Konkurencję , ale chce powiedzieć ze można zrobić obraz takiego openwrt-ar71xx-generic-tl-wdr3600-v1-squashfs-sysupgrade normalnie ma 6,31MB lecz z tego co widzę można zrobić 6.50MB. A Cezarego obrazy nie wiem dlaczego ostatnio są 6,33MB  stąd moje pytanie ?
Rozumie ze nie ma sensu wszystkiego dodawać do obrazów ale mogą mieć co najmniej te 6,31MB
PS. uprzedzam kolegów oraz miłe koleżanki ze to tylko moje osobiste zdanie do głównego człowieka na tym forum  który jest tu najlepiej pomocny i aktywny mam szacunek, bo gdy ja zaczynałem przygodę z ruterami miałem tu sporo pomocy nie wspomnę o systemach Linux-a tu akurat jestem dobry.

Ps. Dlatego jak czytam takie posty jak tu   na forum o kolegach nowych proszących o pomoc  to aż miło się robi pozdrawiam.

Ale bełkot... byś chociaż przeczytał jeden raz to, co naklepałeś zanim wciśniesz guzik "Wyślij odpowiedź". Włosy na głowie dęba stają jak się takie pierdoły i głupoty czyta. I jaki ten post ma w ogóle związek z tematem tego wątku?!

28

Albo zamiast pisać linkuj do jakiegoś repo z nagraniami Twoich wypowiedzi : )

29

Masz problem ze zrozumieniem ? Co mam powielić to co już koledze Cezary napisał. A i twoje wypowiedzi nie kiedy zasługują na wykasowanie bo śmianie się z nie których postów kolegów nie w prost  napisane ale wiadomo co myślisz.

Więc takie teksty przez was pisane są chamskie nie do przyjęcia jak bym był takiego poziomu Inteligencji to po prostu wypadło by was  zmieszać  z błotem ja tego nie zrobię bo nie jadę na tym poziomie. Zamykam temat bez dalszej wypowiedzi opinie pozostawiam innym mądrzejszym kolegą pozd.

Podejmę się naprawy ruterów TP-Link od WR1043 -MR3420 i pozostałe modele kontakt na private! smile i smile

Obrazy do ruterów są mojej Kompilacji i z nich korzystam i mam własne pakiety na dzień obecny są to BB  i Gargulec big_smile i big_smile

30

@marczelo: przykładami Twoich wypowiedzi powinno się straszyć dzieci w szkole, jak NIE PISAĆ postów na forach... Nie dociera do Ciebie, że ten bełkot nie pomaga rozwiązać problemu tylko zaciemnia go jeszcze bardziej?

Ale chyba Cię rozumiem, masz dużo wspólnego z wielkimi pisarzami:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Strumie%C5 … mo%C5%9Bci

Gargoyle fanatic user
WR1043ND v2 16MB / WR902AC v3 / MR3020 16MB+64MB / WR703N / WT3020 / E3372

31

Po prostu skasujcie temat i przepraszam, że wogle miałem czelność tu na forum cokolwiek napisać i się zapytać. Po prostu jak nie będę czegoś wiedział to poszukam bardziej przyjaznego dla nowicjuszy forum i tam będę się prosił o pomoc i wyjaśnienie jak czegoś nie rozumiem bo straciłem calą noc na czytanie i szukanie i teraz jestem jeszcze głupszy w temacie niż wczoraj.

32

Nemcio napisał/a:

Po prostu skasujcie temat i przepraszam, że wogle miałem czelność tu na forum cokolwiek napisać i się zapytać. Po prostu jak nie będę czegoś wiedział to poszukam bardziej przyjaznego dla nowicjuszy forum i tam będę się prosił o pomoc i wyjaśnienie jak czegoś nie rozumiem bo straciłem calą noc na czytanie i szukanie i teraz jestem jeszcze głupszy w temacie niż wczoraj.

To dobrze wróży, bo właśnie od tego się zaczyna zdobywanie wiedzy... od uświadomienia sobie, że guzik się wie i jeszcze sporo trzeba się dowiedzieć. Wątpię żebyś znalazł forum, na którym ktoś zrobi wszystko za Ciebie. Jak nie chcesz wykazać choć odrobiny inicjatywy i zaangażowania ze swojej strony, to tym bardziej nie powinieneś oczekiwać, że zrobi to za Ciebie ktoś inny.

33

pepe2k napisał/a:

To dobrze wróży, bo właśnie od tego się zaczyna zdobywanie wiedzy... od uświadomienia sobie, że guzik się wie i jeszcze sporo trzeba się dowiedzieć. Wątpię żebyś znalazł forum, na którym ktoś zrobi wszystko za Ciebie. Jak nie chcesz wykazać choć odrobiny inicjatywy i zaangażowania ze swojej strony, to tym bardziej nie powinieneś oczekiwać, że zrobi to za Ciebie ktoś inny.

No widzę, że ty też masz problemy z poprawną interpretacją. Przecież w tytule tematu napisałem jak byk, że jestem noicjusz i zielony. Ciekawe jakby role się odwróciły i Ty trafił na temat Tobie całkiem obcy a dla mnie opykany.
Dobra odpuśćcie już tego typu wypowiedzi bo to jest bicie piany i nijak ma się do tego żeby coś się dowiedzieć. Już znałem takiego jednego na pewnym forum którego stałą odpowiedzią było odsyłanie do google. I pytanie było proste jaki jest sens forum gdzie takie odpowiedzi się daje.

34

Nie obrażaj się @Nemcio na wszystkich. Przeczytaj sobie jeszcze raz na spokojnie ten temat od postu 2 do 10 i zobaczysz, że wszyscy którzy tam pisali, wykazali się życzliwością i profesjonalną poradą. Nikt Cię nie okłamał i nikt się nie śmiał.
A wiesz kiedy zaczął się problem? Kiedy napisałeś że "Wgrałem i nie wiadomo co z tym zrobić. Jak skonfigurować."
To ja się pytam. Skoro oryginalne oprogramowanie "wiadomo jak skonfigurować" to tym bardziej nie powinieneś mieć problemu z Gargoyle. Prawda? I tu i tam wymagana jest podstawowa wiedza na temat sieci.
A Gargoyle ma dodatkowy plus, że nie musisz znać angielskiego smile (chyba że jest przyjazne forum co przetłumaczy na jęz. polski)

Xiaomi AX3000T @ Netgear R6220
* DVBT2 - T230C *

35

Człowieku na 1 min się nie położyłem spać czyli ostatnio spałem przedwczoraj i jak zaczeły się pytania czemu piszę z chińskiego ip i źle wpisałeś ścieżkę nie wyjaśniając gdzie to się pogubiłem z niewyspania i braku zrozumienia, że nie wiem gdzie mam wpisać. Ruter z 6 razy fleszowałem od początku i w kółko instalowałem aż po prostu zgłupiałem.

36

Nemcio napisał/a:

Nie wiem po co strzelasz fochy! sad Kiedyś moja wiedza była na podobnym poziomie do Twojego (też nawet nie wiedziałem gdzie i co szukać-bo wiele rzeczy jest tutaj opisanych w poradnikach Cezarego), a tak przyjaznego forum można szukać bez końca w sieci... @marczelo jest swoistym folklorem i docinkami w jego kierunku się nie przejmuj. smile (gdzie indziej by go dawno zbanowali a tutaj sobie chłopak bezstresowo tworzy arcydzieła).

37

Nemcio napisał/a:
pepe2k napisał/a:

No widzę, że ty też masz problemy z poprawną interpretacją. Przecież w tytule tematu napisałem jak byk, że jestem noicjusz i zielony. Ciekawe jakby role się odwróciły i Ty trafił na temat Tobie całkiem obcy a dla mnie opykany.

Niewiedza nie zwalnia Cię z myślenia, a z lenistwa można się wyleczyć. Po prostu, nie licz na to, że ktoś weźmie Cię za rączkę i powie co, gdzie i jak wpisać żeby zrobić to lub tamto. To nie jest przedszkole... ale nawet w przedszkolu powinieneś już potrafić m.in. trzymać łyżkę i wiązać buty. Skoro potrafisz myśleć i czytać, to korzystaj z tych umiejętności, a dopiero jak naprawdę natrafisz na konkretny problem, to pytaj - wtedy pomożemy. Wgrałem i nie wiadomo co z tym zrobić. Jak skonfigurować. to nie jest konkretny problem, to jest zwykłe trollowanie.

Nemcio napisał/a:

Dobra odpuśćcie już tego typu wypowiedzi bo to jest bicie piany i nijak ma się do tego żeby coś się dowiedzieć. Już znałem takiego jednego na pewnym forum którego stałą odpowiedzią było odsyłanie do google. I pytanie było proste jaki jest sens forum gdzie takie odpowiedzi się daje.

Forum nie istnieje po to żeby powielać informacje, które z łatwością można znaleźć w sieci, bo i po co? Szkoda czasu na przepisywanie informacji z jednego miejsca do drugiego... po to ktoś kiedyś wymyślił hiperłącza smile

38

@Nemcio
chłopie wrzuc na luz nikt nie wie wszystkiego, po co zaraz zabawki z piaskownicy zbierac.
czlowiek uczy sie cale życie a i tak umiera glupi

39

arcydzieła Tworzę  co tworzę ?Weź się chłopie ogarnij a co nie jest tak ze czasem śmiejesz się z kogoś ? Mam ci przypomnieć ze ty też masz nie raz słowne zatargi pilnuj siebie wiesz lepsza kultura jest na włoskim forum tam jak pracowałem nikt mnie nie obrażał nawet na na forum a u mnie w kraju nawet rodacy są wrogami chociaż cie na oczy nie wydzieli. Nic dziwnego ze się śmieją z Polaków ja popieram włochów bo są bardziej Kulturalni.

Nemcio

Nie bierz tego na poważnie ja z kolegą od początku tu się gryzę bardzo się lubimy heheeh

pozdrawiam.

Podejmę się naprawy ruterów TP-Link od WR1043 -MR3420 i pozostałe modele kontakt na private! smile i smile

Obrazy do ruterów są mojej Kompilacji i z nich korzystam i mam własne pakiety na dzień obecny są to BB  i Gargulec big_smile i big_smile