Temat: Ratunek TPLink wdr 3600, pomocy
Cos sobie uwaliłem router, zmieniłem cos w ustawieniach sieci i nie mam do niego dostepu teraz ![]()
Co mogę zrobic ?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → Ratunek TPLink wdr 3600, pomocy
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Cos sobie uwaliłem router, zmieniłem cos w ustawieniach sieci i nie mam do niego dostepu teraz ![]()
Co mogę zrobic ?
Cos sobie uwaliłem router, zmieniłem cos w ustawieniach sieci i nie mam do niego dostepu teraz
Co mogę zrobic ?
Reset w ostateczności?
Cos sobie uwaliłem router, zmieniłem cos w ustawieniach sieci i nie mam do niego dostepu teraz
Co mogę zrobic ?
reset raczej nie działa, próbowałem się z nim połaczyc przez telnet ale brak odpowiedzi a WiFi działa, tyle ze nie da sie zalogować przez nie...
Failsafe masz zrobić.
Próbuje, ale coś mi nie wychodzi ![]()
nie mam zadnych przycisków na routerze , oprocz resetu, power, i wyłaczenia switchem WiFi
Po uruchomieniu swieci więcej diód i jedna z nich mruga, mimo tego nie chce sie skubaniec połaczyc
Ile czasu wciskałeś Reset ? Wciśnij i przytrzymaj 15 sekund.
Nawet dłuzej trzymałem, do czasu az jedna z diod ( ta co mrugała ) zaswiciła sie na dłuzej ) i znow zaczeła mrugac tak po ok 5-10 sek.
Wyciągnij kabel zasilania, podłącz go i naciskaj szybko co chwilę. Po chwili dioda powinna zacząć migać b. szybko. Jesteś w Failsafe
Nawet dłuzej trzymałem, do czasu az jedna z diod ( ta co mrugała ) zaswiciła sie na dłuzej ) i znow zaczeła mrugac tak po ok 5-10 sek.
A jaki masz problem w tym, żeby napisać KTÓRA to dioda? Mamy zgadywać...?
Nie wiem jak ją nazwać ale to tak jakby takie rozchodzące się fale
To od Wi-Fi, pewnie od radia 5 GHz, bo ona nie jest sterowana z U-boota.
Masz zaczekać aż dioda systemowa ("słoneczko") zacznie mrugać (jak przyładowaniu systemu) i dopiero wtedy zacząć wciskać przycisk reset. Jak zacznie mrugać z większą częstotliwością, to masz tryb failsafe.
Ok, ruszyło i żyje ![]()
Dzięki ![]()
Ok, ruszyło i żyje
Dzięki
Panikujesz-przecież ten router ma tryb ratunkowy. ![]()
Jak sobie wgrał nowy uboot. Niektóre jeszcze go nie miały ![]()
Jak sobie wgrał nowy uboot. Niektóre jeszcze go nie miały
Rzekłbym, że większość... ostatnio podnosiłem na nogi WR4300 kupionego ze dwa tygodnie temu, z zielonymi LEDami i bardzo starym U-Bootem, bez trybu ratunkowego.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → Ratunek TPLink wdr 3600, pomocy
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc