26 (edytowany przez zzibi2 2014-10-31 08:06:32)

Odp: Jaki router do LTE

Podepnę się pod temat aby nie zakładać nowego.

Zastanawiam się nad podpięciem LTE, w zasięgu do 500m mam ok 4 nadajniki LTE więc powinno być dobrze,
posiadam obecnie 1043v1 - czy da się coś z niego wycisnąć czy kompletnie się nie nadaje? Czytałem że ma mało ramu, ale nie wiem czy to go kompletnie skreśla, czy po prostu będzie wolniej?

No i jaki do niego sprzęt trzeba by było dokupić (jaki modem LTE, czy dodatkowe osobne zasilanie)?

27

Może być po prostu wolnej. Potrzebujesz dobry hub usb z własnym zasilaniem. LTE - jaki kupisz takie będziesz miał.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

28

ODU-IDU to przerabiałem szału ni ma. dwa nadajniki i w zależności cholera wie od czego łapał albo jedna lokalizacje BTS-a albo drugą a i tak predkosci były mikre jak na LTE
http://forum.jdtech.pl/Watek-lte-a-lte
ODU-IDU to czyste LTE nie łapie innych sygnałów tylko lte

29

Witam.

To i ja może się podepnę smile

Posiadam router Linksys e4200 z wgranym softem od shiby'ego na którym do tej pory działał świetnie e3131 i Aero2. Jednak niedawno zakupiłem modem Huawei e3272  z Play, nie-hlink i pomimo moich prób z dostępnych instrukcji na internecie, nie udało mi się zmusić go do współpracy. Stąd moje pytanie -  czy na e4200 można wgrać Gargoyle a jeżeli tak to który dokładnie soft?

Pozdrawiam
seba82

30

Nie można (jeszcze). Jest debian za to.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.