jarek7714 napisał/a:SzymonKubisiak napisał/a:...
"Sorry memory" ale jak czytam Twój post to włosy na głowie mi się jeżą- świadomie lub nie wpuszczasz ludzi "w maliny" , do obsługi modemów LTE po pierwsze potrzebujemy wydajnego routera
A gdzie mówiłem że nie potrzebujemy?
jarek7714 napisał/a:, po drugie jak już musimy kupić aktywny HUB USB (a z reguły musimy) to nie może być to pierwszy lepszy, lecz solidny sprawdzony (choć to nie jest takie łatwe bo w przypadku tych produktów takie same modele z różnych serii mogą mieć co innego w środku)
Akurat tu nie masz racji. Im lepszy hub, tym większa szansa że jednak będzie zgodny ze specyfikacją, tzn nie pozwoli na pobór większego prądu niż 500mA. Większość kiepskich hubów ma po prostu podłączone +5V prosto do zasilacza, co jest idealne dla niezgodnych ze specyfikacją USB urządzeń, jak np modemy (problem powstaje dopiero gdy chcemy resetować). Co więcej, wcale nie trzeba HUBa, bo do tego świetnie się spisuje kabel Y. (kiepskie huby w pewnym sensie są kablem Y)
jarek7714 napisał/a:-których już nie ma z linii USB 2.0, można szukać sprawdzonych używek lub jakiś "leżaków magazynowych"
Używki tak. Cytując jednego ze sprzedawców allegro "Leżaki to na plaży".
jarek7714 napisał/a:a USB 3.0 to już żadna nowość i jak szukamy dobrego HUB-a to dziś tylko z tego standardu.
Twoja rada jest zła i to Ty wpuszczasz ludzi w maliny. HUB nie jest żadną magią i nie potafi zamienić 2.0 w 3.0. Aby magistrala działała w 3.0, wszystkie urządzenia: router, hub i modem muszą być 3.0. Jeżeli choć jedno z tych urządzeń jest 2.0 - wszystkie będą działać jako 2.0. Używanie huba 3.0 jest jak napisałem - marnotrawieniem sprzętu. Taki hub lepiej użyć w komputerze.
jarek7714 napisał/a:Takie porady w perspektywie kończą się rozczarowaniem użytkowników i wyprzedażą sprzętu (na przykładzie MR3420/3220 zobacz ile jest używanych sprzedawanych na aukcjach bo ludzie się nacięli i słyszę później odpowiedź dlaczego kupiłeś ten sprzęt: bo wielu go polecało).
Jeszcze raz proszę wskaż mi gdzie polecam MRy.
Niestety, kolego - jedynym kto tu wprowadza ludzi w błąd jesteś Ty. Z twojego postu można zrozumieć że hub 3.0 bez zasilacza rozwiązuje problem.
TP-Link WDR4300 + E398
WD MyNet N600 + E3131 + E3372
WNDR3700v2
WGT634U