Temat: Brak internetu po wifi (Router z Vectry + TL-WR170N)
Witam,
posiadam internet z Vectry, ich modem rozsiewa sieć wifi tak że w drugim pokoju jest juz zasięg ok. 50%, a na iphonie już mi czasem gubi sieć wifi.
Podłączylem dlatego nowy router TP-LINK TL-WR170N z zainstalowaną wersją OpenWRT Gargoyle 1.6.2.2 i skonfigurowałem jak tutaj: http://openrouter.info/forum/viewtopic. … amp;t=1047
Po lanie łączy się ładnie i jest Internet, natomiast po Wifi w iPhonie mieli mieli i ostatecznie nie łączy się w ogóle a na MacBooku mam informację (Brak dostępu do Internetu). Widzę w ustawieniach że przydziela mi jakiś zewnętrzny adres IP, nie z klasy routera vectry typu. 192.168.0.x (Maska podsieci 255.255.255.0) tylko np. 165.254.x.x i maska podsieci 255.255.0.0).
Konfigurację Gargoyle wrzucam w screenie: 
Zastanawiam się czy problemem może być to że mam podłączoną przez bluetooth myszkę oraz klawiaturę apple? chociaż po ich wyłączeniu dalej nic. Kiedyś kolega wspominał że przyniósł do domu mysz apple i przestalo mi wifidziałać, zmienił kanał na inny i po problemie. Tutaj automatycznie znajduje mi kanał 8 więc tak zostawiłem, jednak np. na 13 też nie działa.
Dodatkowo próbowałem standard sieci B+G+N oraz B+G i dalej nic.
Również z nazwami się bawiłem, raz taka sama jak nazwa sieci routera z vectry a raz inna.
Ewidentnie jest problem z przypisaniem właściwego numeru IP z sieci lokalnej do urządzen chcących się podpiąc po WIFI, natomiast po lanie działa, hmm dziwne?
Z góry dziękuję za pomoc:)