Temat: TL-WDR4300 v1 + E3276 Coś nie tak z konfiguracją?

Witam mam problem z prędkością internetu przy łączeniu się przez konfigurację router + modem.

Przy podłączeniu modemu  do komputera jakość sygnału 70% - transfer 28,6/13,6 Mb/s - ping 27ms
Jak wszystko podłącze razem  - transfer 12,5/6,47 - ping 47 ms (zarówno poprzez WIFI jak i kabel)

Przy podłączeniu modemu do routera jakość sygnału osiąga nawet 100% (modem "widzi" przez szybę nadajnik plusa odległy wg map google o 1,2 km)
Wersja Gargoyle: 1.6.1.5 (r41803)
Modem podłączony jest przez aktywny hub. Łącze jest stabilne, nie zrywa się i transfer utrzymuje się na stałym poziomie.

Proszę o sugestię czy może popełniłem jakiś błąd podczas konfiguracji (wszystko robione wg poradników z tej strony przebiegło bez żadnych problemów)?
Przesiadłem się z łącza DSL10 które w rzeczywistości okazało się DSL max 3 więc nawet 12 Mb/s mnie satysfakcjonuje ale jeśli dało by się uzyskać jeszcze lepszy transfer to byłbym bardzo zadowolony.
Proszę o pomoc.

2

Odp: TL-WDR4300 v1 + E3276 Coś nie tak z konfiguracją?

Czy ktoś mi może pomóc w tej kwestii?

3

Wgraj BB i sprawdź.

4

Jest to problem sterownika do tego modemu, musiałbyś przejść na najnowszą wersje-BB (w Gargoyle jest zapowiedziane update na listopad/grudzień?) i wówczas ręcznie z konsoli "ożywić"ten modem. Nie jest to problem wydajności routera, u mnie WDR3600, teraz w godzinach szczytu przy QMI/E398 http://www.speedtest.net/result/3826917845.png. smile