1 (edytowany przez Ari93 2014-10-10 18:51:42)

Temat: Router pod 3G i DD-WRT z mocnym wifi do 150zl

Witam wszystkich ;)
Obecnie mam internet z plusa w routerku mifi zte mf60 bodajze? ktory... no nie daje rady, zawiesza sie przy obciazeniu (wgl nie ma opcji zeby jakies filmy z Pc do smartfona przesylac), probowalem "wlasciciela" przekonac zeby ten sz.. oddac na gwarancje bo na samym poczatku smigal wiec cos w teakcie musialo sie stac, przywrocenie ustawien fabrycznych zbytnio nie pomaga.

Ale wracajac, szukam routera do 150zl ktory by mi tego plusa obsluzyl w modemie huawei e3131 (czytalem ze openwrt obsluguje) i z mocnym wifi 300mb/s bo obecny transfer do 1,5MB/s szalu zdecydowanie nie robi...

Bez wiekszego zastanowienia mam zamiar odrazu mu wpakowac dd-wrt zeby ustawic priorytety gier, aplikacji, qos itp itd do tego chcialbym torrenta ktory by pobieral tylko w godzinach 1-7 (pakiet nocny), a w przyszlosci jakis serwer mediow czy nas (router uciagnal by huba z modemem i pendrivem? obsluguje microsd wbudowany w modem? kieeedys dalby rade z dyskiem 1TB? ;P)
Pisze w przyszlosci bo od przyszlego roku ma byc w koncu szerokopasmowka dostepna w mojej miejscowosci...
Terminal nie jest mi obcy wiec przy drobnej pomocy cos w tym linuxie potrafie wydukac ;)
szukajac troche w necie znalazlem np TP-LINK TL-WR842ND ale widzialem narzekania na zasilanie usb... w bazie dd-wrt tez sa pliki z kwietnia 2013... to znaczy ze nowszego ddwrt na niego nie ma? a moze po wgraniu jest dostepne cos w stylu apt-get update ktore zaktualizuje do najnowszej wersji? kupujac juz router chcialbym zeby byl w miare aktualny a nie na starcie juz zapomniany grubo ponad rok temu ;p

z gory dziekuje za pomoc ;)

edit
zapomnialem zapytac, mozna ustawic ddwrt zeby zliczal osobno przeslane dane w godzinach 7-1 i 107?

2

Odp: Router pod 3G i DD-WRT z mocnym wifi do 150zl

I zapomniałeś chyba że to forum o openwrt a nie dd-wrt. Na openrouter.info zapraszam.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

3

hmm "zapomniales" do dobre okreslenie ;p
tak wiec pytania typowo o dd-wrt sa nieaktualne czyli dalej szukam routera pod 3g z mozliwoscia wgrania alternatywnego firmware

4

90% z tplinka z usb. Przejrzyj listę obrazów będziesz wiedział na czym działa.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.