176

Odp: Gargoyle dla TP-LINK TL-WR1043ND v2

W gui przecież też jest zmiana mac adresu.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

177 (edytowany przez mehow 2014-09-29 17:59:11)

Panowie w jaki sposób mogę wrócić do oryginalnego firmware ew skąd pobrać starsze wersje Gargoyla? Na tym najnowszym routerek coś niesamowicie zaczął mi mulic przy raptem 2 podłączonych przez wifi urządzeniach sad

178

http://dl.eko.one.pl/orig/tl-wr1043ndv2/

179 (edytowany przez mehow 2014-09-29 18:05:56)

Dzieki wielkie bo podany wczesnej do niego link już nie działał. Zrobie tak jak poprzednio wrzuce oryginalny firmware TPlinka a pozniej na to Gargoyle najnowszy factory (raz juz tak zrobilem i nagle router odzyl). Bo resetowanie do ustawien domyslnych niestety nie pomoglo.

180

Cześć Wszystkim

Sorry, że w jednym e-mailu. Witam Wszystkich użytkowników, pozdrawiam  i do rzeczy :-)
Jestem laikiem w w/w tematyce. Od miesiąca po zakupie WR1043ND byłem zdegustowany i chciałem
zgłosić reklamację....
1. Wieszanie się netu ( tak po WiFi jak i LAN ) po 10 min użytkowania zwis na 2 lub 3 min. Czasami działały adresy po IP a nie po domenie, Stąd zacząłem zmieniać DNS i ciągnąć mojego dostawcę internetu. Jednak na innym routerze wszystko było ok. Upgrade do najnowszego firmware TP nic nie pomógł :-(

2. Kontrola rodzicielska - masakra, syf jakich mało, o intuicyjności zapomnij...
3. QoS -  wiele nie wymagałem, ale zwisy były dość często więc wyłączyłem

Po upgrade na Gargole 1.6.2
Jestem happy. Pkt od 1 do 3 ...od 2 tygodni działają idealnie !!!. Drukarka pod USB ( stara HP 1010 śmiga jak burza )
Pomijam już opcję monitorowania sieci ( nie śmiejcie się ) dla mnie to jakaś bajka :-))) czuję, że mogę stosować permamentną inwigilację :-)

Dwie uwagi do softu od Cezarego ( Obssy )

1. Na początku zainstalowałem firmware z Twojej strony, ale miałem problemy z osiągnięciem pełnej przepustowości po Wifi.
Obcinało z 50 Mb/s do ok 30 Mb/s . Opcje mocy nie wiele zmieniają mimo, iż u Ciebie jest - 20 dBm a w sofcie 1.6.2 - 30 dBm.
Zysk na odbiorniku jest ten sam. Być może kwestia restartu. W najbliższym  czasie jeszcze spróbuję, chociaż jak mówią lepiej (......na ) nie ruszać jak nie śmierdzi :-)  ( joke )

2. Chciałem przekazać jakieś dotacje ( jestem bardzo zadowolony i mimo utraty gwarancji nie muszę wychodzić z domu )
    Jednak na stronie jest tylko opcja karty kredytowej lub pay Pal.... Czy jest jakaś opcja zwykłego przelewu ( lub pay you ).
Nie chcę robić zakupów kartą kredytową.

Jeszcze raz dziękuję za oprogramowanie !!!!
pzdr

181

1. To urządzenie nie potrafi tyle. Wiele razy było. To że pokazuje Ci możliwości sterownika nie oznacza że masz tam wbudowaną mikrofalówkę. A w polsce i tak jest 20dBm.
2. Zgłoś się na priv dostaniesz numer konta.

182

Witam,
czy ktoś przy najnowszym oprogramowaniu ver. 1.6.2 ma nieznane połączenie w aktywnych połączeniach.
Poniżej skopiowany stan połaczeń. Mogę restartować a i tak widzę w połączeniach adres IP 10.202.148.1.
Nigdy wcześniej tego nie miałem.

(nieznane)    10.202.148.1                       nieznane    0    0    0
MadziaR780    192.168.100.102    B4:82:FE:56:A2:0B    4    2    4
adis                    192.168.100.140    00:1D:E0:4E:EE:45    2    116    0
Telefon            192.168.100.149    00:1D:7E:D5:77:9E    0    0    1

Pzdr

183

Z wan to masz, coś przyszło.

184

Wiem :-(

Tylko co to jest.... czy operator ISP może mi coś zapodawać. ....
Będę musiał do nich zadzwonić. Jednak na tym połączeniu nie ma żadnej aktywności...

185

Vectra?

186

Jestem laikiem :-(
Co znaczy Vectra ?

Szkoda, że nie mogę tego adresu wykluczyć przez firewall-a / Ograniczenia

187

Do sieci mam wpięty dysk sieciowy z danymi ..nie chciałbym aby ktoś czy coś zaczęło ssać :-(

188

Nie, po prostu w sieci wan latają różne rzeczy. Ktoś nawet przypadkiem mógł się odwołać się do twojego adresu, a router jak głupi wszystko łapie i wyświetla to w połączeniach. Na razie się tym nie przejmuj.

189

W Vectrze (dostawca) czasami podobne urządzenia się pojawiały (po vendor id w MAC).

190

Ok. Dzięki.
Moim dostawcą jest F-net.
W takim razie zacznę się przejmować kiedy na tym adresie zacznie się jakiś ruch.

Pzdr

191

Witam. Czy ktoś wie jak wrócić do oryginalnego oprogramowania TL-WR1043 ND v2. Gdy próbuje wgrać firmware wyskakuje mi ze jest bootloader i aktualizacja nie może być dokończona.

192

Pobrać firmware bez bootloadera - http://dl.eko.one.pl/orig/

tplink-forum.pl

193

Witam
Zakupiłem właśnie router, o którym mowa na tym forum czyli WR1043Nd v2 i bardzo mi zależy na wgraniu tego, jak czytam, znakomitego sortu Gargoyle. Ale niestety jestem lakiem w tych sprawach i wybaczcie, że zapytam z Waszego punktu widzenia o banalne rzeczy. A więc do rzeczy:
1. Czy do mojego modelu odpowiednią wersją jest ta ze strony: http://dl.eko.one.pl/gargoyle-pl/attitu … nt/ar71xx/ ?
2. Czy wystarczy na oryginalny obecnie soft wgrać ten: http://dl.eko.one.pl/gargoyle-pl/attitu … actory.bin ?
3. Czy ta w/w wersja jest z interfejsem graficznym ?
Będę wdzięczny za podpowiedzi, bo nie bardzo jestem pewien, ponieważ na forach mowa jest o różnych architekturach routerów. Ten mój jest ar71xx? Jeśli są jakieś inne linki do Gargoyle dla mojego modelu, będę wdzięczny za podesłanie. Pozdrawiam Arek.

194

Ad 2. NIE! To jest zupełnie inny model!

195

1. tak
2. nie. Widzisz że w nazwie jest model routera, to czemu pierwsze lepsze wybrałeś i nie do swojego modelu?
3. tak bo to gragoyle. Idź na eko.one.pl i najpierw poczytaj co tam jest i czym to nie.

196

OK , już załapałem. Mój to http://dl.eko.one.pl/gargoyle-pl/attitu … actory.bin
Dziękuje za odpowiedzi.

197

Koledzy może ktoś napisać jaka jest wydajność WAN<->LAN z NAT dla WR1043ND v2 z zainstalowanym OpenWRT?
Oraz czy działa na OpenWRT poprawnie sprzętowy HNAT?

Proszę o taką informację.

Pozdrawiam,

Banana Pi BPI-R3 + SFP GPON ONT Nokia G-010S-A + LTE FIBOCOM L860-GL-16 (OpenWrt 25.12-SNAPSHOT, kernel 6.12.71)
Xiaomi AX3600 (OpenWrt 25.12-SNAPSHOT, kernel 6.12.71)
Xiaomi AX3000T (OpenWrt 25.12-SNAPSHOT, kernel 6.12.71)
All OpenWRT compilations from ASU by @Cezary

198

HNAT nie jest obsługiwany. Nie ma.

199

Hej:)

Mam głupi problem:p Otóż mam nowego neta - 0.5Gb/s down, 50Mb/s up. I wszystko fajnie tylko okazuje się, że wąskim gardłem jest router. Zainstalowany Gargoyle 1.6.0.2 - czy update coś zmieni czy raczej nie ma różnicy?
Bezpośrednio łącząc się jestem w stanie uzyskać na takim speedteście poprawne wartości, jakieś testy ściągania też ~54MB/s leci. Ale niestety łącząc się przez router (oczywiście po lanie), maksymalne wartości to ~240Mbps. I raczej zrzucałbym to na soft, ponieważ od razu po restarcie jestem w stanie zobaczyć 400Mbps i dopiero po chwili tak zwalnia. Wszystkie usługi powyłączałem, tylko jeden komp w sieci, brak qosa. Ma ktoś jakiś pomysł?

200

Routery pod openwrt nie mają wsparcia dla HNAT i tych 200-300Mbps nie przeskoczysz. Używaj oryginału np.