1

Temat: wash nie wyswietla sieci podadnych na wstrzykiwanie pinow

jak napisalem w temacie odpalam wash -i mon0 -C i mimo kilku godzinnej pracy zero pokazanych sieci
a jak odpale go bez parametru -C to pokazuje [!] Found packet with bad FCS, skipping...

ktos ma jakis pomysł co mu niedomaga???

2

Odp: wash nie wyswietla sieci podadnych na wstrzykiwanie pinow

U mnie też jest dokładnie to samo. Ja testy wps swojej sieci robiłem bezpośrednio przez reavera i tam działa bez problemu.

3

A czym jest w ogóle wash?

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

4

Cezary napisał/a:

A czym jest w ogóle wash?

http://reaver-wps.googlecode.com/svn/tr … EADME.WASH

5 (edytowany przez yosek 2014-09-28 20:03:19)

wash pokazuje status  wps otwarty lub zamkniety do tego zwrucilem uwage ze airodump pokazuje uparcie -1 channel

screen tez ma delikaty problem wywala blad /var/run/utmp No such file or directory
rozwiazaniem tego problemu jest wklepanie
touch /var/run/utmp

6

U mnie w okolicy jest pełno AP z włączonym WPS, przy czym nie wiem czy na pin czy na przycisk, w każdym razie przy skanie i tak nic nie chce wychwycić. Nawet jak mój AP był na pin, wliczając tego buga z pinem 12345670, to wash nie chciał mi pokazać mojego ap, podczas gdy reaver bez problemu go zjadł. big_smile Może to wina hardware. Ja niby skanowałem przy wykorzystaniu tl-wn722n.

7

Też mi się wash wywalał i screen. Nie pozostaje nic innego jak firstboot :c

8 (edytowany przez yosek 2014-09-28 20:25:03)

na creena masz rozwiazanie niestety nie dosc doskonale bo po restarcie routera trzeba wpisac ponownie ale dziala przynajmniej:) co to firstboot?

9 (edytowany przez build000 2014-09-28 20:58:23)

Czytamy faq i poradniki kolego yosek - specjalny, awaryjny tryb uruchomienia systemu i tym samym danego urządzenia: http://eko.one.pl/?p=openwrt-failsafe

10

Udało mi się rozwiązać ten problem z washem. Brak katalogu reaver w /etc/ . Po jego utworzeniu, jest tam automatycznie wgrywany plik po odpaleniu wash :

# ls -al /etc/reaver/reaver.db
-rw-r--r-- 1 root root 3.0K Sep 29 00:56 /etc/reaver/reaver.db

I teraz mi już pokazuje moją sieć (jak i wszystkie inne):

# wash -i mon0

Wash v1.4 WiFi Protected Setup Scan Tool
Copyright (c) 2011, Tactical Network Solutions, Craig Heffner <cheffner@tacnetsol.com>

BSSID                  Channel       RSSI       WPS Version       WPS Locked        ESSID
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
E8:94:F6:68:79:F0       8            00        1.0               No                Winter Is Coming
...

11

ok juz wiem co to first boot:)
ja mam katalog reavera i nic nie dziala:(

12

ogarnołem temat robimy edycje /etc/config/wirelees
i zmieniamy option mode     ap na option mode    monitor i robimy restart routerka
uwaga po tej operacji można już tylko po kablu sie zalogowac

po restarcie logujemy sie na router i tryb monitora mamy ustawiony na wlan0 wiec odpalamy
wash -i wlan0 -C patrzymy na podatne sieci potem zabawa z reaverem na klopoty ze screen-em wpisujemy

touch /var/run/utmp
i cieszymy sie dzialajacym routerkiem:)

pozdrawiam i mam nadzieje ze komus moje wypociny pomoga:)