1 (edytowany przez qbasasa 2014-09-27 21:38:22)

Temat: TP-link wdr3600 Transmission zamula router.

Hej,
Jak w temacie po aktualizacji wczoraj openwrt do najnowszej wersji(dawniej miałem wersje z kwietnia) zauważyłem że używanie transmission-daemon zamula router niemiłosiernie, wcześniej taki problem nie występował.

Dla pewności przeflashowałem router jeszcze obrazem factory lecz nic to nie zmieniło.
Również transmission remote gui jest zamulone bo i samo transmission się wiesza.

W mojej poprzedniej wersji nie było jeszcze obsługi ipv6, lub była ona wyłączona,
Gdyż każda karta nie dostawała 2ch adresów jak to ma miejsce teraz.

Błąd jaki otrzymuje to:

Sat Sep 27 21:33:53 2014 daemon.err transmission-daemon[2480]: Couldn't connect socket 44 to 2001:0:9d38:6abd:3850:9ab:afb8:78ef, port 6881 (errno 1 - Operation not permitted) (net.c:288)

Jest ich multum po kilkanaście na minute.

2

Odp: TP-link wdr3600 Transmission zamula router.

To było zawsze. Mam rozumieć że BB zainstalowałeś. Możesz odinstalować wszystko co jest z ipv6 wspólnego, jeżeli tego nie używasz.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

3

Mi ten błąd wcześniej nie pojawiał się w logach, lecz może po prostu się nie wyświetlał.
Jednak faktem jest że transmssion chodzi wolniej po upd, może domyślasz się co może być tego przyczyną?

Dzięki za pomoc.

4

Nie, i szczerze mówić nie odczułem tego żeby pod BB chodził wolnej. Odinstaluj ipv6 i zobacz.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

5 (edytowany przez qbasasa 2014-09-30 18:49:04)

Właśnie kompiluje obraz z wyłączonym ipv6, jak się przemieli, to powiem jakie są moje subiektywne wrażenia.

<EDIT>
Jak na razie chodzi wyraźnie lepiej.
Choć błędem wciąż sypie do loga.

<EDIT2>
Jeszcze jedno przekompilowanie, teraz wywaliłem całkowicie wsparcie ipv6.
Błedu brak, i ipv6 też

<Final Edit>
Po całym dniu chodzenia torrenta potwierdzam że to rozwiązało problem i z szybkością działania i z błędem.