1 (edytowany przez oranos7 2014-09-26 11:07:39)

Temat: Problem z hostowaniem gier internetowych po przejściu na publiczne IP

Posiadam internet od Toya (standardowy router cisco bez wifi) + tp link na gargoyle 1.5.10.0 . Standardowo nie miałem publicznego IP i niestety nie mogłem hostowac gry COD WAW (inne osoby nie widziały serwera na liście). Mogłem jednak tworzyć serwer i zapraszać znajomych, wtedy bez problemu dołączali i gra działała bez problemu. Po przejściu na publiczne IP problem się całkowicie odwrócił. Teraz mój serwer jest widoczny na liście, ale 90% osób które dołączają i z którymi próbuje zagrać nie łączy się z grą po jej załadowaniu. Przed aktywacją publicznego IP wszyscy praktycznie wszyscy łączyli się z grą po jej załądowaniu bez problemu, więc teraz powinno być tylko lepiej a nie gorzej. Nie zmieniałem nic w routerze, porty odblokowane, ip z dhcp. Podłączałem się też bezpośrednio pod router co toyi, nic nie pomogło. Firewall w windowsie wyłączony. Macie pomysły czemu tak się dzieje ??

2

Odp: Problem z hostowaniem gier internetowych po przejściu na publiczne IP

Zobacz na http://portforward.com/cports.htm które porty masz przekierować jeszcze.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

3 (edytowany przez oranos7 2014-09-26 12:02:49)

W zakładce przekierowanie zakresu portów dałem od 0 do 65535 w obydwu protokołach i wpisując mój statycznie przydzielany adres ip. Tak jak pisałem próbowałem też ominąć router z gargoyle i podpinać sie bezpośrednio pod sprzęt od toyi - nic nie pomogło, dalej 90% graczy łączy się z serwerem ale nie łączy się z grą po jej załadowaniu.

4

Więc masz problem jednak z toyą lub antywirusem na komputerze.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

5 (edytowany przez oranos7 2014-09-27 16:15:15)

Po przeczytaniu kilkunastu postów na forach odnalazłem informację na temat rzekomego przycinania/blokowania przez  Toya'e  ruchu sieciowego nawet dla publicznych ip w celu ograniczenia ruchu z sieci p2p (torrentów). Możliwe że z tego powodu  90% graczy nie może się ze mną połączyć we wspomnianej grze internetowej. Najdziwniejsze jest to że często dana osoba łączy się bezproblemowo, a po skonczonej grze i probie rozpoczęcia kolejnej już nie może się że mną połączyć (timeout) tak jak by Toya wybiorczo blokowała połączenia z prywatnymi adresami IP na danych portach... Czy ktoś może potwierdzić moją teorię ??