Temat: TP-LINK WR1043ND v 2.1 Gargoyle + Hub USB

Witam ! Na wstępie chciałem się przywitać oraz od razu  poprosić o poradę.;]
Jak w temacie ,posiadam TP-LINK WR1043ND v 2.1 z Gargoyle ,skonfigurowałem już drukarkę mam extroota na penie ,oraz miałem stary dysk 200 gb na ata z własnym zasilaniem .Wszystko było podpięte pod Huba no name pasywnego i wszystko działało dopóki hub się nie wysypał ,teraz nawet na kompie nie rozpoznaje urządzeń w nim wpiętych.
Wyczytałem z forum ,że polecacie Huba Unitek Y-206P hub 4x USB 2.0 ,tylko ,że w przyszłości planuje podpiąć jeszcze więcej urządzeń ,więc 4 porty będzie dla mnie za mało. Więc moje pytanie jest następujące jakiego huba polecacie z wejściami usb więcej niż czterema.
Z góry uprzejmie dziękuję!

2

Odp: TP-LINK WR1043ND v 2.1 Gargoyle + Hub USB

Żadnego... musisz kupić i przetestować samemu, bo z HUB-ami to jest loteria - dzisiaj kupujesz i masz go na układzie X, jutro kupujesz i masz na układzie Y. Generalnie - szukaj markowego i po prostu dołóż trochę, bo lepiej kupić jeden, droższy i porządny, niż dwa, ale g...ne.

3

No szkoda ,bo myślałem ,że wejdę na gotowca ^^ .Dzięki za szybką odpowiedź.

4

Ja używam takiego(tzn. z taka obudową): http://allegro.pl/hub-usb-4port-natec-t … 15470.html
Kupiłem go 10 lat temu na giełdzie elektronicznej. Wersja z dodatkowym zasilaczem 2A. Jak chcesz to mogę jutro zobaczyć co tam w środku siedzi, bo działa na wszystkim.

5

I to jest właśnie jeden z najpopularniejszych i najtańszych hubów z chin. Każdy inny w środku smile

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

6

A ja kupilem 7 portowego z all.. aktywnego i nawet zasilacz w komplecie przypominajacy ladowarke do telefonu (5V). Po podlaczeniu samego huba bez zasilacza jakos to dziala ale po wpieciu zasilacza router przestaje widziec urzadzenia, rozebralem to dziadostwo i tam jest tak zrobione ze jak sie wepnie ten dodatkowy zasilacz to jego napiecie naklada sie na napiecie zasilajace router, szybka akcja z przecieciem sciezki +5 idacej z routera i wlutowanie diody Schottky'ego zeby sie napiecia nie spotykaly, niestety to tez nie dziala, wiec zlutowalem z powrotem i zasililem to z duzego stabilizowanego zasilacza i zaczelo chodzic wiec wniosek ze ten maly dupny zasilaczyk musi strasznie siac i nie nadaje sie do tego, tak to jest kupic tanie g.. :-)

(INTERNET)__>Nanobridge M5 22dBi>__>bramka WR1043ND(Gargoyle-extroot na microdrive,hub aktywny,kamera1,MPD,pilot RC-201,LCD2USB,printserwer,ftp)>__>pomocniczy  NETGEAR WNR3500Lv1(Tomato,klient torrent i transmission,ftp)>__>repeater 3420v2(Gargoyle,extroot na pendrive,hub pasywny,kamera2,powerSwitch do sterowania oświetleniem, pilot X10 sterowanie lokalne)>stary LG GT540+CloudCam w roli ip kamery3