1

Temat: TL-wr1043nd wifi

Jestem ciekaw co jest przyczyną, że pomimo zasięgu na telefonie 2 kresek na 3 zasięgu wifi to chyba będzie coś około -70dbm, nie ma transmisji choć jest połączenie. Na moim poprzednim routerze, gdzie odległość urządzenia od routera wynosiła tyle samo transmisja była. Dodam, że poprzedni router miał 2 anteny, a obecny 3, czyli w sumie zasięg powinien być większy. Czy trzeba coś włączyć w gargoyle, aby to polepszyć, czy może jest to wina jakieś usterki routera albo wina sterowników w gargoyle?

2

Odp: TL-wr1043nd wifi

2 kreski na 3 to takie określenie jak stąd do wieczora. Trzy anteny tez nie gwarantują większego zasięgu.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

3

Ale mimo wszystko na poprzednim routerze transmisja była a tu podtrzymuje połączenie, ale strony nie chcą się wczytywać.

4

Na razie nic nie napisałeś co i jak, jak to jest skonfigurowane, jak podłączone, jaką masz adresację co je wanem. Więc powiedź jakiej odpowiedzi oczekujesz? "A mi działa". To że strony się nie wczytują to nie daje żadnej podpowiedzi co do przyczyny problemu.

5

Router wr1043, modem hilink 3272 podłączony przez aktywny hub, wifi ustawione na b/g/n 40mhz 2 kanał poniżej, kanał 13. Chodzi mi głównie o to, że w odległości 8m przez 2 ściany połączęnie jest podtrzymane, ale jakby transmisja jest zakłócona tj. nie działa nawet strona routera.

6

Pytanie zasadnicze: zmieniłeś może adres ip lanu?

7

Tak

8

Na?

9

192.168.0.1

10

Adres ip na wan jaki masz?

11

192.168.1.1

12

Podłącz się do routera przez ssh. Z routera ping google.com działa?

13

Nie wiem, może źle wytłumaczyłem. Z tej odległości nie można zalogować się na router. Chodzi mi głównie o to, że powyżej odległości 7m i dwóch ścian jest zasięg wifi, ale nie działa żadna strona ani speedtest.

14

Ehh, więc podejdź bliżej. Jeżeli będzie działać to nie masz zasięgu i tyle.