Kurcze mam podobny problem.
Najpierw wgrałem luci-ramips-rt305x-mpr-a2-squashfs-sysupgrade.bin - OpenWRT działał pięknie, tyle, że posiadał mało miejsca na /overlay (a opcja z pendrivem z ext3 odpada z uwagi na inne zastosowania portu USB).
Następnie wczytałem openwrt-ramips-rt305x-mpr-a2-squashfs-sysupgrade.bin i też działał pięknie, aż do momentu gdy odpaliłem rm –rf * nie w tym katalogu w którym chciałem (omykowo uruchomiłem komendę w /overlay). Po tym incydencie straciłem kontakt z urządzeniem (SSH, telnet nie działały).
Wczytałem firmware openwrt-ramips-rt305x-mpr-a2-squashfs-sysupgrade po tftp (ładnie pobrał plik z nazwą taką jak MAC addres), dioda zapaliła się na niebiesko i … to by było na tyle.
Obecnie po TFTP nie pobiera pliku, po włączeniu od razu dioda zaświeca się na niebiesko i tak zostaje.
Mam dylemat, mogę dolutować przewodu i odpalić konsolę (mam kabelek który używam jako konsola do routera WTR-54), ale wówczas utracę gwarancję. Z drugiej strony odesłanie na gwarancji spowoduje, że pewnie z miesiąc nie będę miał urządzenia.
W związku z tym pytanie: czy jest jeszcze jakaś inna metoda wskrzeszenia, bez ingerencji lutownicy ?