1 (edytowany przez slaweek 2014-09-03 13:15:51)

Temat: Serwer OPENVPN

Koledzy, chciałem odpalić serwer OPENVPN (nie jest to pierwszy mój serwer) ale po dodaniu serwerka nie mogę dostac się do routera jak również nie mam dostępu do netu. Już nie wiem co zrobić aby skutecznie to uruchomić.

NIe wiem czy prawidłowy trop ale miałem przekierowanie 1194 na 1194 komputera w sieci lan

2

Odp: Serwer OPENVPN

Jeżeli uruchomiłeś na innym porcie to nie. Zresztą podczas konfiguracji powinien już krzyknąć że masz coś na tym porcie.

Zrób failsafe i przywróć ustawienia domyślnie i jeszcze raz.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

3 (edytowany przez slaweek 2014-09-03 14:12:06)

no własnie mój serwer był uruchomiony też na 1194. Stąd pytanko o to czy czasami to się nie gryzie.
to mój 3 serwer i pierwszy raz taki problem.

Kurcze powywalałem wszystkie przekierowania, skonfigurowałem jeszcze raz odpalił sie serwer na chwile i znowu zwis,

4

Nikt nie jest w stanie pomóc?

5

ostatnio miałem jak Ty pomogło odinstalowanie i zainstalowanie ponownie pakietów openvpn.

6

Faktycznie reinstalacja OpenVPN pomogła.

7

OK, OPenVPN w gui wyłączony. Przy próbie instalacji mam kom. : opkg install openvpn
WARNING: Package openvpn is already installed, ignoring
         Use --force-reinstall to force reinstallation

No packages to install.
(robię wszystko z tego tutka:http://eko.one.pl/?p=openwrt-openvpn

8

Napisał Ci że już masz zainstalowany, więc nie zainstaluj go ponownie. Odinstaluj wcześniej jak już.

9

Cezary chodzi mi o coś innego (pomyliłem trochę wątki). Potrzebuję odpalić openvpn jako TAP a ten z gui działa tylko jako TOR (chyba, że sięmylę)

10

Nie mylisz się. Konfigurację po prostu musisz zrobić ręcznie, nie z gui, bo gui tego nie wspiera.