1 (edytowany przez Michu7 2014-09-10 08:54:41)

Temat: 1.6.1.5. a 1.6.2.1 - pytanie o działanie pluginów

Aktualnie mam Gargoyle 1.6.1.5, ale widzę, że jest już nowsza wersja 1.6.2.1.
Wchodząc do działul Download, widzę że zmieniły się również nazwy pluginów... niektóre teraz w nazwie mają "1.6.2.1"

Czy w związku z tym, to np.

share-users_1.6.2.1-1_ar71xx.ipk

będzie działać na wcześniejszym Gargoyle?

Czy też muszę zmienić soft na najnowszy?

Przepraszam za laickie pytanie, ale jeszcze nie ogarnąłem tematu pod kątem kompatybilności wersji.

Pozdrawiam Michu7

2

Odp: 1.6.1.5. a 1.6.2.1 - pytanie o działanie pluginów

Akurat w tym przypadku nic w pluginach się nie zmieniło. Ale skoro potrzebujesz ten plugin to oznacza że i tak robisz instalację czegoś więcej więc zrób aktualizację.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

3

Mam zrobiony Extroot, dodałem minidlna, share-users i to wszystko, aby udostępniać sobie usb poprzez ftp/nfs/cifs. To wszystkie kroki, które podpowiedziałeś mi w poprzednim moim temacie.

Teraz nosiłem się z zamiarem, aby postawić sobie serwer www, chciałem doinstalować całość LAMP. Tyle tylko, że nie zdążyłem w czasie, bo zanim doczytałem, to pojawiła się właśnie wersja 1.6.2.1.

Dlatego pytam, czy pluginy/paczki są kompatybilne, abym nie musiał przerabiać materiału z ustawieniami wszystkiego na nowo.

Najrozsądniejszym dla mnie wyjściem z tego, aby nie tracić ustawień itp. i przeznaczyć sobie MR3220 do zabawy z tymi wszystkimi konfiguracjami, to postawię sobie Gargoyle 1.6.2.1 na WR740 i to będzie moja brama na świat internetowy, a MR3220 będzie moim pseudo NASem. Bo ciągłe konfigurowanie na nowo i aktualizawanie wszystkiego jest niepotrzebną stratą czasu... pomimo że zapamiętuję komendy i poszczególne kroki z poradników. Jednak żona nie lubi, jak rozłącza się dostęp do Internetu w najmniej odpowiednim momencie smile

A jak już ogarnę wszystko z konfiguracją i będę ze wszystkiego zadowolony, to podmienię WR740 na MR3220 i zostawię wszystko w najlepszym porządku smile

Pozdrawiam Michu7

4

Możesz używać bieżących wersji pluginów.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.