Temat: Arch -Linux do kompilacji systemu
nadaje się czy muszę zmienić Linux-a ???
Obrazy do ruterów są mojej Kompilacji i z nich korzystam i mam własne pakiety na dzień obecny są to BB i Gargulec
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → Arch -Linux do kompilacji systemu
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
nadaje się czy muszę zmienić Linux-a ???
Czy archlinux nadaje się do kompilacji openwrt/gargoyle/pochodne - to masz na myśli ? Jak zadbasz o spełnienie wymagań opisanych na openwrt.org (biblioteki, programy, i.t.d.- nie wszystko jest w dostępnych repo archa - niektóre rzeczy trzeba kompilować ręcznie - wszystko zależy jak złożony będzie Twój projekt, i.t.d.) to zapewne tak - ale raczej nie będzie lekko - trzeba sporo samemu dorzeźbiać w zakresie określonych wymagań co do wersji wcześniej wspomnianych i/lub wręcz zadbać o nietypowe dla archa ścieżki, miękkie linki, i.t.d. Także praktycznie to średnio się nada, tak "z buta".
Lepiej użyć dobrze opisanych dystrybucji debiano-pochodnych, np jakiś wręcz debian i/lub ubuntu. Cezary/obsy chyba używa minta do tego celu, jak w domyśle masz to pytanie - coś, kiedyś, tak wspominał.
Ok dzięki za zaspokojenie moich obiekcji czy ta dystrybucja się nadaje, akurat mam minta w nowej wersji trochę szkoda ze Arch nie podoła do końca temu bo fajny system dla zaawansowanych użytkowników na dobrym poziomie znającym. Linux-a.
Podołać ogólnie podoła - co do niuansów jest trochę "walki".
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → Arch -Linux do kompilacji systemu
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc