1

Temat: WNDR3700v4 OpenWrt Barrier Breaker port forwarding

Witam, od kilku dni jestem posiadaczem WNDR3700v4. Jako początkujący użytkownik trochę się naczytałem o tym modelu i ogólnie o OpenWrt, udało mi sie skonfigurować router z modemem zte mf821. Mój problem polega na tym, że chcę podłączyć rejestrator od kamer do routera i udostępnić go w sieci internet. Na sieci lokalnej wszystko działa (obsługa przez przeglądarkę, program i telefon) lecz przy próbie dostepu z zewnętrznej sieci brak odpowiedzi. Problemem wydaje sie być otwarcie portów ustawionych w rejestratorze (UDP, TCP i HTTP). Obecnie zainstalowany firmware to Barrier Breaker r42219 / LuCI Trunk (svn-r10520) od Diffiego. Próbowałem otworzyć porty przez: statyczne ściezki routingu, zapora - przekierowanie portów: z wan do lan na porcie tcp 9998, ogólnie gdzie sie dało to próbowałem to jakoś otworzyć lecz przy każdej metodzie, na różnych portach, sprawdzając na różnych stronach wszędzie uzyskiwałem odpowiedź że port jest zamknięty.
Byłbym bardzo wdzięczny za pomoc

2

Odp: WNDR3700v4 OpenWrt Barrier Breaker port forwarding

A masz wykupiony u operatora publiczny adres IP (statyczny lub dynamiczny)?

Bez dodatkowej opłaty i wykupienia tej usługi wszyscy operatorzy GSM blokują ruch przychodzący.

3

Nie mam wykupionej takiej usługi, zaraz dzwonie do plusa i się dowiem co i za ile. Dziękuje za odpowiedź

4

Daj znać, ponieważ jakiś czas temu na LTE nie było tej usługi, ale podobno już jest.

5

KMY napisał/a:

Daj znać, ponieważ jakiś czas temu na LTE nie było tej usługi, ale podobno już jest.

Usługa jest dostępna na sieci LTE od czerwca (sam korzystam z dynamicznego), lecz na dziś nie dla taryf Power LTE (może to ulegnie zmianie?). smile

6

Naprawdę? smile czym się tym razem wykręcają?

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

7

Cezary napisał/a:

Naprawdę? smile czym się tym razem wykręcają?

Problemami technicznymi-motają się z tym swoim FUP (3 lata sieć wisiała nie pracowała bo były śmieszne limity dla LTE, a teraz jest  bez limitu i jeszcze smart dom-50%), nie mogą poradzić sobie z tym. W perspektywie na pewno będzie-mają oddech P4 na plecach, to się sprężą. smile

8

Aktywowałem usługę i działa ona w LTE lecz dalej mam problem z portami, pokazuje mi port 80 jako otwarty ale 2 pozostałe do kamer jako zamknięte. Nie wiem co robię źle, w zakładce zapora w przekierowania portów zrobiłem z wan do lan i podałem osobno te 3 porty ale działa tylko 80

9

Problem z portami już rozwiązałem, https://mcwhirter.com.au/craige/blog/20 … WRT_12.09/