build000 napisał/a:IceG - tu nie chodzi tylko o $, ale również o wiedzę z zakresu jak działa TV i co robi z Twoim systemem (jak działa) oraz na co się narażasz z założenia używając tego softu. Ponadto niektórzy z tych samych pobudek nie używają takiego softu, jak nie używają wingrozy - wersja na linucha jest niestety zawodna i nie w pełni funkcjonalna. I chyba po części kolega Bartekk ma rację - ja patrzę też na to z innej strony poza oczywistą "$" - takie podejście do problemu jest mało edukacyjne (oraz co ważne w tym modelu i charakterowi tego forum - edukacyjnemu nie tylko dla Ciebie ale i dla każdego co to czyta) i pozbawia szansy na zakumanie przydatnej wiedzy. Nie oszukujmy się - praca z tym softem (openwrt, gargoyle, linux, i.t.d.) to niekończąca się samo-edukacja...

Bartekk napisał/a:Wrzuć konfigi to ktoś spróbuje Ci pomóc, bo przez nawoływanie do pomocy zdalnej nic nie wskórasz.
build000 oraz Bartekk ok rozumiem, ale myślicie że ja na codzień używam oprogramowania TV? miałem je na kompie raz przez całą moją przygodę z kompami i to była dla mnie ostateczność, ja to tak traktuję, bo to jest najgorsze co może być jak ktoś za rączkę ma Ci pokazać co i jak
lub sprawdzić ustawienia (co miało być w tym przypadku), też wolałbym sam sobie wszystko poustawiać i nie musieć się nikogo prosić o pomoc, idąc tokiem myślenia niektórych użytkowników po co miałbym tracić, tu swój czas na pisanie/pomaganie jak w tym czasie można zarabiać $. Ja się dopiero uczę, więc moje posty niech lepiej czytają osoby z dużym zapasem wyrozumiałości i cierpliwości. Nie liczę na gotowe jak tu niektórzy pewnie myślą, czytam, szukam odpowiedzi, ale nie wszystko od razu jestem w stanie ogarnąć.
Ruter mam od niedawna, openWRT raptem 3 dni, nie jestem adminem sieci z 30letnim doświadczeniem, więc moja wiedza jest raczej niewielka.. na OFW ustawienie rutera to banał, a niestety OWRT to już niekończąca się zabawa. Nie uruchamiałbym na ruterze OWRT gdyby nie fakt, że mam neta na kompie za pomocą dość nietypowych modemów (chciałbym aby na ruterze działały obydwa) jeden e3131 HiLink a drugi LTE e3276 i chciałem go rozdzielić na klika sprzętów.
Ok mogę wrzucić config tylko, które z czego, co gdzie mam wpisać.. ludzie nie każdy siedzi w Tym tak jak Wy 
Używasz
moich pakietów/obrazów z github?
Chcesz abym dalej je rozwijał i tworzył nowe?
Postaw kawę