Odp: Obrazy OpenWrt Barrier Breaker
Tak, w luci ![]()
A z konsoli nie ma jak odpalic NDIS ?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → Obrazy OpenWrt Barrier Breaker
Strony Poprzednia 1 2 3 4
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Tak, w luci ![]()
A z konsoli nie ma jak odpalic NDIS ?
Jak sobie skrypty napiszesz/przepiszesz.
Czyli to raczej nic prostego
?
Czesc,
Cezary coi zmieniles w ostatniej aktualizacji GG odnosnie tego restartu po przywroceniu ustawien domyslnych, dodam i u siebie bez kompilowania ponownego.
Wszystko jest dawno w repo gargoyle. Zajrzyj tam czasami przed zadaniem takiego pytania.
PS. Dodawanie tego ręcznie jest trochę bez sensu, bo przecież stracisz to jak firstboota zrobisz.
Pisałeś dzisiaj o nowych obrazach BB z Luci. Na serwerze są dalej buildy z 9 sierpnia... ![]()
Bo mi się proces przerwał ładowania
. Już lecą ponownie.
Czy można z Gargoyle przejść na nowe Luci BB i jak można to zrobić? Drugie pytanie: Czy teraz to nowe Luci BB jest lepsze? Router NETGEAR wndr 3700 v2
Po prostu wgraj obraz bez zachowywania konfiguracji. "Lepsze" to słowo względne, tym bardziej że nie ma jak porównać luci do gargoyle. Mają inną ideologię.
Czyli po prostu można wgrać przez sysupgrade, chociaż skoro to nowe wydanie to może lepiej wrzucić przez factory ?
Normalnie przez sysupgrade. Nie kombinuj to zwykły obraz jest. Jak będzie wydanie 2088.02 to pewnie i tak się da tak samo.
wiem, ze pytanie bylo zadawane juz kilkukrotnie, ale czy mozna w ogole spodziewac sie gargoyle na BB ? i czy np. za miesiac - pol roku - 2 lata ? ![]()
instalacja BB z LUCI to znowu pare godzin kumania co/gdzie/jak - tymbardziej, ze chyba nie ma tam pluginow ktore byly specjalnie pod gargoyle (wifi schedule itp)
mam extroota/sambe/minidlna/torrent/lighttpd - wiec do dobre pare godzin roboty - i nie jestem pewien rezultatu ![]()
chyba, ze jest jakis BB na VM z LUCI? zeby postawic tylko maszynke na virtualboxie i zobaczy jak to smiga, co gdzie jest i zdedycowac czy warto robic upgrade teraz...
Będzie, za ile tego nikt nie wie.
Witam,
Właśnie dotarł do mnie WDR4300 na którym chcę postawić BB z LUCI. Pytanie tylko który wgrywać obraz, bo dostępne są dwa i nie wiem czym się różnią:
luci-ar71xx-generic-tl-wdr4300-v1-il-squashfs-factory.bin oraz
luci-ar71xx-generic-tl-wdr4300-v1-squashfs-factory.bin
Jeden jest dla Izraela. Więc użyj ten bez -il
Strony Poprzednia 1 2 3 4
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → Obrazy OpenWrt Barrier Breaker
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc