Odp: Obrazy OpenWrt Barrier Breaker
Też myślałem że mam problem w domu patrzę teraz w pracy i to samo chociaż ISP ten sam co w domu i tutaj może być problem.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → Obrazy OpenWrt Barrier Breaker
Strony Poprzednia 1 2 3 4 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Też myślałem że mam problem w domu patrzę teraz w pracy i to samo chociaż ISP ten sam co w domu i tutaj może być problem.
Pewno musisz dla sprawdzenia drogi zapodać traceroute, czy cuś - jak będzie pewność wal do ISP z reklamacją.
potrzebuję postawić exroot-a i NIDS-a i niektórych pakietów brak
To już musisz czekać na odpowiedź autora - nie znam tych obrazów i nie używam - trudno coś doradzić.
Czyli według ustawień domyślnych powinno pokazywać prawidłowy czas na routerze?
U mnie nie pokazywało -- zobacz sobie post 38 wyżej, ten z logami z routera i porównaj zalogowany czas na routerze z czasem postu -- różnią się 2h, czyli na routerze jest ustawiony czas bez uwzglednienia przesunięcia geograficznego i czasu słonecznego -- po 1h na każde z tych dwóch.
To jest mój obecny config:
config system ... # option timezone 'M3.5.0,M10.5.0/3' option timezone 'CET-1CEST,M3.5.0/2,M10.5.0/3' option zonename 'Europe/Warsaw' ...To co zostało wykomentowane, to było po wgraniu obrazu na router. Te dwie ostatnie linijki wziąłem z configu gargulca.
Rozszyfrowanie tych linijek z timezone można znaleźć tutaj: http://www.di-mgt.com.au/wclock/tz.html -- przykład:
[Europe/Paris]
TZ=CET-1CEST,M3.5.0/2,M10.5.0/3CET = designation for standard time when daylight saving is not in force
-1 = offset in hours = negative so 1 hour east of Greenwich meridian
CEST = designation when daylight saving is in force ("Central European Summer Time")
, = no offset number between code and comma, so default to one hour ahead for daylight saving
M3.5.0 = when daylight saving starts = the last Sunday in March (the "5th" week means the last in the month)
/2, = the local time when the switch occurs = 2 a.m. in this case
M10.5.0 = when daylight saving ends = the last Sunday in October.
/3, = the local time when the switch occurs = 3 a.m. in this caseTakże domyślnie czas jest ustawiony nie na polski i temu zwróciłem na to uwagę., chyba, że tak ma być w istocie, to nie było tematu.
A widzisz, bo mi nazwę CET ucieło.
To już musisz czekać na odpowiedź autora - nie znam tych obrazów i nie używam - trudno coś doradzić.
Coś się stało na styku niektórych sieci i vectry. Tu już musisz do IPS walić. Samo dl.eko.one.pl żyje i ma się dobrze.
Wiem Cezary, że żyje - przed chwilą coś zasysałem - chyba omyłkowo mnie zacytowałeś. ![]()
comp252 - napisz co Ci zassać/czego potrzebujesz, to się wrzuci na jakiś upload i sobie pobierzesz. Ten obraz z cytowanego przez Ciebie linku (tylko który) ?
Cezary mam coś dla Ciebie ale to po PW polecimy.
Ten zresztą też nie. ![]()
Wiem Cezary, że żyje - przed chwilą coś zasysałem - chyba omyłkowo mnie zacytowałeś.
Tak, nie ten post ![]()
A widzisz, bo mi nazwę CET ucieło.
Nie tylko CET ale cały kawałek CET-1CEST,
A co do tych przycisków to widać coś schrzanili w tym wydaniu i ten przycisk do wyłączania wifi na routerze TP-Link TL-WR1043ND v2.1 nie będzie działać. Tutaj jest zgłoszone to pół roku temu -- https://dev.openwrt.org/ticket/15354
Pozostaje tylko przestawiać w configu
config wifi-device 'radio0'
...
option disabled '1'i wpisywać wifi. ![]()
Już jest 14.07-rc3
Wczoraj już był ![]()
Czy to oznacza, że już niedługo pojawi się nowa aktualizacja obrazów na stronie ?
Przecież co kilka dni są nowe...
Panowie ![]()
Zainstalowałem sobie OpenWRT z Luci, do TP-Linka 3600, mam modem z LTE HuawaiE3272.
Jak wymusić połączenie LTE bo ciągle łączy się ale w 3G
bo transfery niskie. Brak w opcjach polaczenia NDIS jak i nawet zwyklego RAS tyle ze do LTE. Probowalem uzyc skryptow do ndis Cezarego ale ni cholery nie dziala, nie laczy sie, albo robie jakis blad, bardzo prosze o pomoc
, proc usb itd zwraca jakis blad
Sam sobie musisz to w modemie wymusić. Włóż do windowsa, ustaw tylko lte i masz.
tak tez zrobiłem, ale Openwrt usilnie próbuje łaczyc się tylko na 3G i przestawia mi modem ![]()
Zainstalowałem dla testu Openwrt Huntsman, tam jest zakładka modem, i komendy AT
Przestawiam AT na TYLKO LTE ( at^syscfgex="03",3fffffff,2,4,7fffffffffffffff,, ) , modem pokazuje połączenie, ale netu brak ![]()
Tak jakby wogole sama funkcja "modem" nie przekazywała internetu dalej.
Dopiero tak w Twoim Openwrt jest tez zakładka wan w ethernet ale tam tez tylko 3G i problem jest ponownie ![]()
Co ja mogę jeszcze zrobić ?
Openwrt nie może Ci przestawić modemu na 3G. Jak masz modem wpięty w komputer to jesteś w stanie się połączyć po ustawieniu tylko LTE? Bo jeśli nie, to albo nie masz usługi aktywnej, albo zasięg za słaby dla uzyskania połączenia.
3g to nazwa protokołu a nie wymuszenie "3g".
Faktycznie
- wymuszenie LTE pomogło i połączył się w LTE
Ale prawdopodobnie to tryb RAS a nie NDIS, zgadza się ?
Jak poprawnie wymusić połączenie w NDIS ?
Ty nam powiedź jak się połączyłeś, przez ras czy ndis. No skąd mamy wiedzieć jak skonfigurowałeś ![]()
uzyłem w ethernet zakładki 3G ![]()
Tam nie ma do wyboru RAS czy NDIS, ale wydaje mi się że to RAS i transfery też niższe ![]()
Jakiej zakładki? W luci? Tam tylko ras jest, luci nie zna jeszcze nic innego w tym z openwrt.org
Strony Poprzednia 1 2 3 4 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → Obrazy OpenWrt Barrier Breaker
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc