Temat: EKG - jak zainstalować na kamikaze 7.07 ??
Szukałem po necie ale nie znalazłem. może ktoś potrafi mi wytłumaczyć jak zainstalować EKG na openwrt kamikaze 7.07
Kamikaze 7.07
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → EKG - jak zainstalować na kamikaze 7.07 ??
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Szukałem po necie ale nie znalazłem. może ktoś potrafi mi wytłumaczyć jak zainstalować EKG na openwrt kamikaze 7.07
A znalazłeś gdzieś paczki z ekg dla openwrt? ![]()
Hmm. Gdybym znalazł to pewnie bym sie nie pytał.
Są źródełka więc pewnie dało by się to skompilować i odpalić. tylko jak to zrobić skoro sam openwrt nie ma w sobie kompilatora. a może ma ??
jak to zrobić ??
Nie jestem linuxowym specem. raczej domorosłym hobbystą linuxa.
Ściągnij z openwrt SDK. To jest wszystko co potrzeba - kompilator itd. W katalogu package będziesz miał przykład Makefile - lub weź dowolny w innych pakietów. Na jego podstawie zbuduj odpowiedni Makefile dla ekg. Umieść go w katalogu package/ekg - skompiluj przez make package/ekg-compile. Powstanie paczka która będziesz mógł zainstalować.
O ile zrobisz odpowiedni Makefile i o ile uda się skompilować ekg + wymagane biblioteki crosscompilatorem na mipsela.
thx. zobaczymy co z tego wyjdzie. pewnie będę miał jeszcze jakieś pytania ;-)
Nie moge znależć SDK czy może mi ktoś podać konkretnego linka.
http://downloads.openwrt.org/kamikaze/7 … 64.tar.bz2 tyle że to dla 64bitowego linuksa.
Ja sobie zbudowałem dla 32bit.
czy możesz go udostępnić ??
Ściągnij "źródła" Kamikaze 7.07 (taki masz zainstalowany) i skompiluj. Jednym z produktów kompilacji jest SDK.
Nie zmieniaj flag kompilatora, w skrajnych przypadkach mogą Ci nie działać moduły kompilowane z SDK.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → EKG - jak zainstalować na kamikaze 7.07 ??
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc