Temat: Kompilacja iptables 1.4.10 w AA
Witam Forumowiczów,
Po małej przerwie wracam do zabawy z OpenWrt. Między czasie zbudowałem swoją własną platformę sprzętową opartą na bazie modułu MMnet1001 firmy Propox. Z racji moich zajęć (automatyka i tym podobne) platforma zawiera wyposażenie "przemysłowe". Jeśli Ktoś jest zainteresowany szczegółami sprzętu proszę o info, wtedy napiszę coś więcej o działaniu i peryferiach. Foto mojego sprzętu:

Na płycie mam zainstalowane OpenWrt AA z gałęzi trunk, własna konfiguracja i niektóre patche obsługujące znajdujące się peryferia (głównie modem GSM i wszystkie porty szeregowe). Z racji tego, że są dwa interfejsy sieciowe (Ethernet i GSM) chciałem wrzucić iptables, ale jest jakiś problem. W konfiguracji OpenWrt zaznaczyłem tylko narzędzie iptables, dodałem również w kernelu wsparcie dla netfiltering. Przy próbie kompilacji całości jest problem w kompilacją narzędzia iptables:
sed -e 's/@PACKAGE_AND_VERSION@/iptables 1.4.10/g' -e '/@MATCH@/ r extensions/matches4.man' -e '/@TARGET@/ r extensions/targets4.man' iptables.8.in >iptables.8;
sed -e 's/@PACKAGE_AND_VERSION@/iptables 1.4.10/g' -e '/@MATCH@/ r extensions/matches6.man' -e '/@TARGET@/ r extensions/targets6.man' ip6tables.8.in >ip6tables.8;
make[6]: Leaving directory `/home/lukasz/multi/openwrt/build_dir/linux-at91_9260/iptables-1.4.10'
make[5]: *** [all-recursive] Error 1
make[5]: Leaving directory `/home/lukasz/multi/openwrt/build_dir/linux-at91_9260/iptables-1.4.10'
make[4]: *** [all] Error 2
make[4]: Leaving directory `/home/lukasz/multi/openwrt/build_dir/linux-at91_9260/iptables-1.4.10'
make[3]: *** [/home/lukasz/multi/openwrt/build_dir/linux-at91_9260/iptables-1.4.10/.built] Error 2
make[3]: Leaving directory `/home/lukasz/multi/openwrt/package/iptables'
make[2]: *** [package/iptables/compile] Error 2
make[2]: Leaving directory `/home/lukasz/multi/openwrt'
make[1]: *** [/home/lukasz/multi/openwrt/staging_dir/target-arm_v5te_uClibc-0.9.33.2_eabi/stamp/.package_compile] Error 2
make[1]: Leaving directory `/home/lukasz/multi/openwrt'
make: *** [world] Błąd 2Poszperałem trochę w sieci, widzę że takie problemy się pojawiały już, ale nie mogę znaleźć rozwiązania, np. tutaj jest ten sam problem, ale śledząc rozwiązanie dochodzę, że potrzebne zmiany już mam. Również znaleziony patch nr 210 nie pomaga.
Może Ktoś z Forumowiczów już przerabiał ten temat i podpowie gdzie szukać przyczyny ?
Pozdrawiam