1

Temat: [TD-W89870 <--> WRT160NL] Problem z połączeniem.

Cześć, zdecydowałem się ostatnio na wymianę router'a adsl, po tym jak mój stary, niezbyt dobry d-link skończył żywot. Po wymianie na nowy sprzęt, pojawił się problem, otóż: przy próbie połączenia WRT160NL (Gargoyle) z TD-W8970 jako most bezprzewodowy/przekaźnik, router z Gargoyle się "sypię" - kontrolka wi-fi przestaje się świecić, do routera nie można się dostać po lanie, restarty nic nie dają, dopiero przywrócenie do ustawień fabrycznych, czyli tzw. hard reset pomaga. Router reaguje na wpięcie kabelków LAN - świecą się kontrolki. Podobna sytuacja ma miejsce z moim drugim routerem z Gargoyle (MR-3420 v2), ale on od początku był problematyczny.
Wszystkie ustawienia są dokładnie takie same jak przed wymianą na nowy router adsl, więc podejrzewam, że coś może być nietak w ustawieniach TD-W8970? Być może ktoś z Was już spotkał się z takim problemem. W TD-W8970 mam włączony DDNS oraz przekierowanie portu 1194 UDP.

Dziękuję za pomoc.

PunBB bbcode test

PunBB bbcode test

PunBB bbcode test

2

Odp: [TD-W89870 <--> WRT160NL] Problem z połączeniem.

Ustaw jako zwykły apclient i zobaczy czy będzie działać.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

3

Odp: [TD-W89870 <--> WRT160NL] Problem z połączeniem.

Downgradowałem oba routery do Gargoyle 1.5.11.7 (r39154) i teraz łączą się jako most bezprzewodowy/przekaźnik, więc jest ok. Póki co testuje i napotkałem się jedynie z problemem z OpenVPN - przeszedł raz ze stanu "Uruchomiony, połączony.." na "Uruchomiony, niepołączony".