Temat: pomoc openvpvn serwer most
Witam szukam pomocy w ustawieniu serwera openvpn jako most TAP a nie tun posiadam router mr3220 i zainstalowamy open vpn
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → pomoc openvpvn serwer most
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Witam szukam pomocy w ustawieniu serwera openvpn jako most TAP a nie tun posiadam router mr3220 i zainstalowamy open vpn
Zastosowanie mostu typu TAP też jest możliwe, pod warunkiem, że to nie gargoyle...no i wymaga zdecydowanej zmiany w podstawowej konfiguracji samego routera - to już raczej temat z manuali. Generalnie na tej cieniźnie mr3220 to raczej (w praktyce) zapomnij...
Witaj,
tu http://eko.one.pl/forum/viewtopic.php?pid=61812#p61812 znajdziesz przykład.
Manual podstawowy - http://wiki.openwrt.org/doc/howto/vpn.s … penvpn.tap
witam własmie szukałem takich skryptów w gargoyle a to co zrobilem to ustawiłem pendriva jako extroota mam teraz 512 mb
serwer orginalny działa na openvpn idealnie tylko szukam takiego opisu bo zmieniałem w gorgole config serwera ale przy generowaniu użytkowników i tak byli jako tun, przepraszam ze tak troszkę chaotycznie ale zaczynam dopiero z tym oprogramowaniem
mam pytanie do Rafciq czy jest jakiś opis do instalowania twojego skryptu openvpn
witam własmie szukałem takich skryptów w gargoyle a to co zrobilem to ustawiłem pendriva jako extroota mam teraz 512 mb
serwer orginalny działa na openvpn idealnie tylko szukam takiego opisu bo zmieniałem w gorgole config serwera ale przy generowaniu użytkowników i tak byli jako tun, przepraszam ze tak troszkę chaotycznie ale zaczynam dopiero z tym oprogramowaniem
O moście openvpn i interfejsie 'tap' w gargoyle możesz zapomnieć. Zainstaluj czyste AA lub AA z LuCi. Wtyczka dla openvpn w Gargoyle została zaprojektowana dla interfejsów 'tun'. Możesz oczywiście pozmieniać konfigurację openvpn ręcznie, ale licz się z tym że jak masz Gargoyle to mogą być problemy.
mam pytanie do Rafciq czy jest jakiś opis do instalowania twojego skryptu openvpn
O jaki skrypt pytasz?
zmienię dziś jeszcze ten Gargoyle na czysty i zobaczymy co dalej dzięki za szybką odpowiedz
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → pomoc openvpvn serwer most
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc