Temat: pomoc openvpvn serwer most

Witam szukam pomocy w ustawieniu serwera openvpn jako most  TAP a nie tun posiadam router mr3220 i zainstalowamy open vpn

2

Odp: pomoc openvpvn serwer most

Zastosowanie mostu typu TAP też jest możliwe, pod warunkiem, że to nie gargoyle...no i wymaga zdecydowanej zmiany w podstawowej konfiguracji samego routera - to już raczej temat z manuali. Generalnie na tej cieniźnie mr3220 to raczej (w praktyce) zapomnij...

3

robson82 napisał/a:

Witam szukam pomocy w ustawieniu serwera openvpn jako most  TAP a nie tun posiadam router mr3220 i zainstalowamy open vpn

Witaj,
tu http://eko.one.pl/forum/viewtopic.php?pid=61812#p61812 znajdziesz przykład.

install.sh - Aktualizacja systemu, sysinfo.sh - Info.o systemie, openvpn-auth.sh - Login dla OpenVPN
Tu moje skrypty na GitHub

4

Manual podstawowy - http://wiki.openwrt.org/doc/howto/vpn.s … penvpn.tap

5

witam własmie szukałem takich skryptów w gargoyle  a to co zrobilem to ustawiłem pendriva jako extroota mam teraz 512 mb

serwer orginalny działa na openvpn idealnie tylko szukam takiego opisu bo zmieniałem w gorgole config serwera ale przy generowaniu użytkowników i tak byli jako tun, przepraszam ze tak troszkę chaotycznie ale zaczynam dopiero z tym oprogramowaniem

6

mam pytanie do Rafciq czy jest jakiś opis do instalowania twojego skryptu openvpn

7 (edytowany przez Rafciq 2014-08-02 21:30:54)

robson82 napisał/a:

witam własmie szukałem takich skryptów w gargoyle  a to co zrobilem to ustawiłem pendriva jako extroota mam teraz 512 mb

serwer orginalny działa na openvpn idealnie tylko szukam takiego opisu bo zmieniałem w gorgole config serwera ale przy generowaniu użytkowników i tak byli jako tun, przepraszam ze tak troszkę chaotycznie ale zaczynam dopiero z tym oprogramowaniem

O moście openvpn i interfejsie 'tap' w gargoyle możesz zapomnieć. Zainstaluj czyste AA lub AA z LuCi. Wtyczka dla openvpn w Gargoyle została zaprojektowana dla interfejsów 'tun'. Możesz oczywiście pozmieniać konfigurację openvpn ręcznie, ale licz się z tym że jak masz Gargoyle to mogą być problemy.

robson82 napisał/a:

mam pytanie do Rafciq czy jest jakiś opis do instalowania twojego skryptu openvpn

O jaki skrypt pytasz?

install.sh - Aktualizacja systemu, sysinfo.sh - Info.o systemie, openvpn-auth.sh - Login dla OpenVPN
Tu moje skrypty na GitHub

8 (edytowany przez robson82 2014-08-03 09:55:47)

zmienię dziś jeszcze ten Gargoyle  na czysty i zobaczymy co dalej dzięki za szybką odpowiedz