Temat: Ctorrent i cron
Witam
Mam pytanie czy koniczne jest dodawanie do corn-a polecenia /usr/sbin/getdownload.sh ?
Po każdym uruchomieniu skryptu torrent tak jak by startował od początku .
Pozdrawiam
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → Ctorrent i cron
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Witam
Mam pytanie czy koniczne jest dodawanie do corn-a polecenia /usr/sbin/getdownload.sh ?
Po każdym uruchomieniu skryptu torrent tak jak by startował od początku .
Pozdrawiam
Nie, nie ma takiej potrzeby, możesz go z "palca" uruchamiać. Ale w skrypcie są zabezpieczenia, żeby nie ściągał tego samego jeszcze raz. Cron służy do okresowego przeglądania, czy czegoś nowego nie ma do ściągania. Jeżeli proces już trwa to tego nie robi.
OK rozumiem chyba faktycznie tak jest może raz czy dwa wyzerował mi torrenta ale po czasie wrócił ,ale teraz jak sprawdzałem jest ok. Mam jeszcze jedno pytanie wczoraj dodałem sobie torrenta i do dzisiaj nie ruszył a uruchomiłem BitTorrent na PC załadowałem tego samego torrenta i ruszył od razu co może być przyczyną ?
Np. ban na połączeniu do trakera ze wzgledu na klienta (ctorrent) lub port (2706). Powodów dla ktorych połączenie jest odrzucone może być dużo.
Może istnieje jakaś możliwość zmiany rodzaju klienta torrenta (chodzi mi o oszukanie serwera bo chyba innego klienta pod OpenWrt nie ma) .Czy ma sens zmiana portu ?
Ctorrent nie mam ani jednego seeda a w BitTorrent 19 ciekawe.
Pewnie. Opcje -A/-P http://www.rahul.net/dholmes/ctorrent/userguide.html
Wielkie dzięki .
Teraz działa świetnie .
Pozdrawiam
Po każdym uruchomieniu skryptu torrent tak jak by startował od początku.
Czasami ctorrent uparcie robi segfault podczas pobierania (1. pad) lub sprawdzania (kolejne pady - stale w tym samym miejscu) pliku, może też wykrzaczać się z powodu braku pamięci.
EDIT: Podłączyłem twardy dysk i dodałem 128 MB swap. Od tej chwili ctorrent zaczął działać znacznie stabilniej.
Witam czy w ctorrent można zatrzymac pobieranie pliku ktory sie sciąga?
Nie. Przynajmniej nie w tym moim rozwiązaniu. Ale możesz ubić ctorrenta i przenieś *.torrent w inne miejsce. Później możesz normalnie ponownie uruchomić ctorrenta - powienien sprawdzić co już ma i zaczynać od tego momentu.
A ja mam pytanie jak napisac jakis skrypcik badz jakies sprawdzanie warunkow do crona czy czegos?
Chodzi mianowicie o to zeby nam np cron okresowo sprawdzal , w miare czesto czy nie zostal podmontowany dysk i jesli tak to zeby startowal dctcs? Konkretnie czy jest podmontowany dysk pod /hdd1 i jesli tak to ./etc/init.d/dctcs start else stop
No daj spokój, przecież to już google zwraca w pierwszym wyniku...
if mount | grep -q hdd1 ; then /etc/init.d/dctcs start ; else /etc/init.d/dctcs stop; fi
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → Ctorrent i cron
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc