Temat: Pluginy, 3ginfo

Mam dwie sprawy:

1) Odinstalowałem sobie ostatnio 3ginfo i chciałem ponownie zainstalować. Jednak po wpisaniu opkg update nic mi się nie pobiera. Przypomniało mi się, że zmieniły się kilka miesięcy temu adresy, gdzie można znaleźć dodatki (na dl.eko.one.pl o ile się nie mylę). Co powinienem wpisać w konsoli, żeby opkg update znów działało?

2) Na innym routerze nie odistalowałem 3ginfo big_smile. Jednak nie działa mi wersja graficzna ("Połączenie z serwerem zostało zresetowane podczas wczytywania strony."). Co mogę z tym zrobić?

Dzięki.

2

Odp: Pluginy, 3ginfo

Adres z repozytorium się zmienił jakiś czas temu na "http://dl.eko.one.pl/". Ale na razie jest awaria i nic nie pobierzesz dopóki Cezary tego nie naprawi. Na forum jest nawet temat z niedziałaniem witryny.

3

Ok, dziękuję. Ale co powinienem wpisać w konsoli, żeby zmienić ten adres? Czy skądś jeszcze ewentualnie można wziąć 3ginfo.ipk?

4 (edytowany przez Mikrotik23 2014-07-27 18:06:01)

Na razie nic nie zmieniaj dopóki repozytorium nie będzie działać.
Zobacz

5

Ostatnio przeczytałem (tutaj: http://eko.one.pl/?p=openwrt-3ginfo), że można wyświetlać informacje o BTS (node b), do którego podłączony jest aktualnie modem. Z tego co rozumiem nie działa to jednak w 3ginfo, które jest częścią składową GUI Gargoyle? Czy mogę doinstalować sobie to drugie 3ginfo bez obaw, że coś się namiesza?

Przy okazji 3g... w jaki sposób mogę sprawdzić (jakim poleceniem) czy aktualnie połączony modem używa pasma UMTS 900MHz czy 2100MHz?

6

Przy pomocy 3ginfo nie możesz, nie wyświetla takiej informacji. Jak sobie znajdziesz polecenie at które takie coś wyświetli to możesz to sobie dodać.

Tak, plugin wyświetla tylko kilka podstawowych informacji. Musisz zainstalować cały pakiet 3ginfo.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

7

Cezary napisał/a:

Przy pomocy 3ginfo nie możesz, nie wyświetla takiej informacji. Jak sobie znajdziesz polecenie at które takie coś wyświetli to możesz to sobie dodać.

Nie zrozumieliśmy się chyba do końca. Nie chodziło mi o wyświetlanie pasma (900 lub 2100) za pomocą 3ginfo. Pytałem tylko czy w ogóle mogę z konsoli wydać takie polecenie, które zwróci mi czy trwające właśnie połączenie jest UMTS900 czy UMTS2100.

8

No właśnie znajdź takie polecenie do swojego modemu. Ani 3ginfo tego nie zrobi, ani standardowo w systemie nie masz nic do takiej czynności.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.