Temat: Czarny router na sloncu - Jak chronic przed przegrzaniem?
Kupilem w koncu tego WDR3500 - niestety jest czarny i lezy na parapecie przy bardzo naslonecznionym oknie.
Macie jakies patenty jak chronic czarny router przed przegrzaniem?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → Czarny router na sloncu - Jak chronic przed przegrzaniem?
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Kupilem w koncu tego WDR3500 - niestety jest czarny i lezy na parapecie przy bardzo naslonecznionym oknie.
Mam podobnie tylko z modelem 4900, w największe upały można na nim jajko usadzić ;-)
Wyjąć z obudowy, nakleić radiatory i niech tak działa.
weź akwarium i wypełnij olejem może być z biedronki router nie ma części ruchomych więc zanurz go w tym oleju ( najlepiej bez obudowy antenki niech wystają ) a potem już podkręcanie procka do 1 GHz ![]()
Zrób daszek z folii aluminiowej, żeby odbijało promienie słoneczne.
Przestawic?
też kupiłem czarny router na parapet i chyba nakleję folię aluminiową..
Cezary z olejem? Lepiej niech zaleje PB95
Tylko aromat może być niespecjalny ;-)
Tak imho to folia aluminiowa jest nie najlepszym pomysłem, nie pozwoli również odprowadzić ciepła ze środka. Może jakiś cooling pad z zaslianiem z usb pod spód?
To nie mój pomysł z olejem...
ale za to będzie mógł smażyć frytki
oj tam oj tam skoro proste zdjęcie routera z okna nie wchodzi w rachubę to trzeba poszukać niekonwencjonalnych środków, olej to dobre medium do odbieranie ciepła i nie robi zwarcia dla ciekawostki dodam że płyn który nadaje się do odbierania ciepła to krew ale to już hardcorowe
https://www.youtube.com/watch?v=P6mRJMebpOQ
ewentualnie Folia NRC (dla normalnych ludzi znana pod nazwą koc ratowniczy) do kupienia w każdej aptece stroną aktywną do słońca/okna a pasywną na router ![]()
A po co? Trochę promieni słonecznych jeszcze nikomu nie zaszkodziło.
czarny, musi być czarny bo się opalił na murzynka
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → Czarny router na sloncu - Jak chronic przed przegrzaniem?
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc