Ja nic w panelu nie robię. Wszystkie zmiany przeprowadzam przez ssh. Sam gargoyle został postawiony tylko na routerze, by w razie schrzanienia czegoś, nie padł mi router. Od tamtej pory zrobiłem extroota i próbuję nauczyć się operować na openwrt i nieodległej przyszłości będę już tylko jechał na nim. A póki co, muszę wszystkie funkcje panelu zaimplementować ręcznie do tego stopnia by mi to działało tak jak w przypadku penlu.
Z textów, które linknąłem można wyczytać:
Uwaga: w Gargoyle pakiet vsftpd ma zmodyfikowane skrypty i przeznaczony jest do konfiguracji przy pomocy interfejsu graficznego. Jeżeli ma być konfigurowany ręcznie (jak przedstawiono poniżej), należy pakiet odinstalować i ponownie zainstalować normalny z repozytorium OpenWrt lub uruchamiać ręcznie sam demon bez udziału skryptów startowych.
Innego info, zwłaszcza o samym przepisywaniu się /etc/passwd , tam nie ma. Ja tylko próbowałem odtworzyć te kroki co są podane w tym arcie ale to nie działa. :]
Coś mam wywalić by mi ten /etc/passwd się przestał przepisywać? Podobnie jak z tym automontowaniem w /tmp ? Jeśli tak to napisz, które pakiety.