Odp: urlsnarf na ar71xx
Jeżeli tylko dołączony jesteś do przewodu i nasłuchujesz na tym a nie że cały ruch przechodzi przez router to nie, nie możesz.
Co do komunikatu - patrz projekt hostspotu (np. ręcznie lub przez nodogsplash)
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → urlsnarf na ar71xx
Strony Poprzednia 1 2 3
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Jeżeli tylko dołączony jesteś do przewodu i nasłuchujesz na tym a nie że cały ruch przechodzi przez router to nie, nie możesz.
Co do komunikatu - patrz projekt hostspotu (np. ręcznie lub przez nodogsplash)
Cezary czyli u mnie pewnie lipa bo jak wiesz jestem pomiędzy switchami i nasłuchuję... czy uda się coś zrobic bo skoro tak jakby przepuszczam ruch i filtruje.....
Więc jeszcze raz - jeżeli przerzucasz ruch pomiędzy interfejsami to tak. Jak masz bridge/jeden switch to nie, bo tylko nasłuchujesz i nie masz możliwości kontroli przepływu.
Cezary co go tak zapycha:
root@Gargoyle:~# df -h
Filesystem Size Used Available Use% Mounted on
rootfs 960.0K 916.0K 44.0K 95% /
/dev/root 5.5M 5.5M 0 100% /rom
tmpfs 14.2M 92.0K 14.1M 1% /tmp
tmpfs 512.0K 0 512.0K 0% /dev
/dev/mtdblock3 960.0K 916.0K 44.0K 95% /overlay
overlayfs:/overlay 960.0K 916.0K 44.0K 95% /
\134\13410.81.132.40\134logiwww
19.7G 182.4M 19.5G 1% /mnt/siec
przecież jakiś tydzień temu robiłem firstboot-a i teraz znowu nie mogę nic zrobić... Parę dni temu zainstalowałem 'nano' bo mi się jeszcze zmieścił a teraz chcą zwolnić miejsca i oczywiście analogicznie chciałem go usunąć:
root@Gargoyle:~# opkg remove nano
ERROR: Package nano is installed to destination 'root' which is not writable, cannot uninstall
czyli w tym momencie leżę i ... lipa.
Cezary co go zapycha i co z tym zrobić na przyszłość ?
Ps. na openrouter wczoraj pisałem z Tobą na temat hotspot-u, czy w związku powyższym do celów hotspota oraz urlsnarfa-a podarować sobie Gargoyle tylko zainstalować zwykłe OpenWRT z LuCi , zyskać trochę więcej miejsca a przy okazji łatwiej uda mi się dodać sekcję hotspota do konfigu serwera www LuCi ?
No czymś zapchałeś. Jeżeli to 3420 to nawet edycja konfigów go zapcha.
Po co to luci? Uruchom serwer www z palca jak pisaliśmy i tyle.
A możesz zrobić extroota?
Dobra ale przecież nie wrzucę ani firewall ani stronki ani nawet katalogu nie mogę utworzyć...
Mogę zrobić extroota ale wolałem tego uniknąć z racji tego iż na tych dwóch zadaniach rola routera się kończy - na tylko zbierać logi i wyświetlać informację co jakiś czas.
Na mr3420 nie ma za dużo wolnego miejsca. I koniec. Więc nie ma że ty coś chcesz koniecznie bo fizycznie nie masz jak tego zrobić z powodu braku wolnego miejsca. Albo rób extroota albo instaluj czyste openwrt bez jakichkolwiek gui.
Albo zmień FLASH na większy!
Dzięki, pomyślę o extroocie albo o gołym OpenWRT.
Rób extroota i masz spokój.
Strony Poprzednia 1 2 3
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → urlsnarf na ar71xx
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc