1 (edytowany przez lola 2014-06-21 10:07:47)

Temat: 1043nd - jaki os?

Mam tplinka wr-1043nd v1, na którym działa Backfire 10.03.1 (r29592). Nie jest on najświeższy i chciałbym wgrać nowszą wersję. Myślałem o 12.09, ale na stronie http://wiki.openwrt.org/toh/tp-link/tl-wr1043nd znalazłem taką notkę: "These routers seem to have unstable wifi in 12.09.". Rzeczywiście ten problem występuje powszechnie? Jeśli nie 12.09, to co? Nie zależy mi na graficznym GUI, m.in. dlatego, że zabiera miejsce na flashu. Poza tym chciałbym, aby wszystko (czyli u mnie modem GSM, zewnętrzny HDD, samba, svn, drukarka USB) działało :). Z góry dzięki za podpowiedzi.

Pozdrawiam,
Ł.O.

2

Odp: 1043nd - jaki os?

Mój to 1043ND 1.8v i nie ma żadnych problemów z wifi.

3

Moja wersja:
OpenWrt Attitude Adjustment 12.09.1 (r39585)

Na:
TP-Link TL-WR1043ND v1

Brak problemów

TL-WR1043ND: HDD-USB, extroot, LCD, Pilot, MP3 - Radio Player, NAS, Torrent, FTP, Sterowanie głosem, Komunikaty Głosowe, Termometr, PowerSwitch - Sterownik oświetlenia, Budzik, LTE - ODU IDU 200
Raspberry Pi + HDMI-VGA + Lcd Controller + Lcd z laptopa = Pogodynka smile

4

To, że u Was nie ma problemów, nie oznacza, że inni ich nie mają... problem jest bardziej złożony, bo wpływ na jego występowanie mają też urządzenia podłączone do routera, a nie sam router.

5

pepe2k napisał/a:

To, że u Was nie ma problemów, nie oznacza, że inni ich nie mają... problem jest bardziej złożony, bo wpływ na jego występowanie mają też urządzenia podłączone do routera, a nie sam router.

+1 Osobiście uważam że ten model do OpenWRT to się nadaje jako wydajny bridge WiFi na oryginalnym sofcie. wink

6

@lola: po prostu zainstaluj soft ode mnie. Będzie działać.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.