Temat: Gdzie hosting???

W jakiej firmie możecie polecić hosting?
Moje założenia:
- 3-5 domen,
- wymagana obsługa baz msql
- transfer dla całości około 100GB miesięcznie
- strony oparte na wordpress i joomla

2

Odp: Gdzie hosting???

może hekko.pl pakiet EasyPack+ lub MediumPack

- ostatnio do nich się przeniosłem bo na linuxpl nie mają nowszej wersji MySQL [mają 5.1] która jest mi potrzebna dla moodle'a. PHP 5.5, MySQL 5.5.31, itd.

3

ja mam darmowe www.keed.pl

10gb i 100GB na miecha ;] za 20zł masz premium bez reklam ;]

4 (edytowany przez nitro2010 2014-05-23 15:05:38)

tylko że za darmo mogą ci zlikwidować w każdej chwili stronę bez uprzedzenia. Kiedyś tak zrobili ze stroną mojej szkoły. A reklam nikt nie lubi.

lepiej zapłacić kilka dych za rok i mieć święty spokój. Na kilka moich pytań w hekko przyszły szybko odpowiedzi.

A może zenbox.pl - na tym serwerze autor tego forum trzyma pliki. płacisz za unikalnych użytkowników, a no limit jest dla transferu i objętości strony.

5

Tak, eko.one.pl i openrouter.info stoją na zenboxie.

dl.eko.one.pl u mnie w domu, a obsługę jego zapewnia skromny alix 500MHz.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

6

ups miała być kropka a wyszedł "?".

tracert w systemie wszystko prawie powie smile

7

A ja polecam futurehost. Może nie jest najtańszy, ale za to support jest genialny!

8

Pakiet S, ma to co autor tematu potrzebuje, ale: jest jak dla mnie za drogi (120 zł?), ma tylko PHP 5.3 - na innych jest PHP 5.4 a nawet 5.5, wersję mysql nie znalazłem, support supportem, ale dostępność serwera się liczy

9

Ja hostowałem/hostuje na pdg.pl. Teraz mam najniższy pakiet, bo nie potrzebuje kokosów. Na pakiecie medium nie odczuwałem żadnych problemów przy 1500 uu/dziennie.

10

to wygląda na firemkę z USA, więc nie polecam, będzie trudno cokolwiek udowodnić

zawsze można popatrzeć w rankingi na http://www.webhostingtalk.pl/, gdzie są także opinie dla danej firmy, wystarczy tylko porównać samemu oferty

11

dzięki panowie za zainteresowanie tematem i propozycje smile widzę mam co rozważać. Na razie przetestowałem na az.pl i szału aż takiego nie ma. Cena niby miała być promocyjna a zaproponowali mi fakture 250zł / rok... Nie jest to dla mnie jakoś mega drogie ale widzę są tańsze oferty więc po co przepłacać smile

12

Dowiesz się dlaczego masz przepłacać jak padnie hosting i będą to naprawiać.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

13

też uważam że przepłacisz. Moje rady odnośnie konkretnych firm nie biorą się z przypadku, ostatnio sam przenosiłem stronę i sam porównywałem oferty, więc mówię i piszę gdzie może być lepiej.

14

A ja po wielu przebojach i próbach przyoszczędzenia w końcu zostałem w dHosting.
Dwa lata minęły i dostępność usług (sprawdzana z zewnątrz) jest na poziomie 99,75 %.

15 (edytowany przez sugnuf 2014-05-26 16:39:56)

Polecam usługi z kylos.pl  - ceny spoko, paramety kont dobre i support też daje radę (odpowiadają szybko i konkretnie). Mam tam 2 konta - oba Silver.

16

wspominałem już o hekko smile
http://mintshost.pl/

mogę dalej robić analizę

17 (edytowany przez build000 2014-05-27 00:26:12)

Ale kombinacje alpejskie - postaw sobie sam dedyka.
Promocje:
http://oneprovider.com/dedicated-servers/paris-france
I jesteś gość. Żadnego ograniczenia transferu, symetryk 1 Gb/s, dyski sas - adresy IP (w ramach dedyka 1 w cenie - więcej za ok. 3.2 euro/IP)  i domeny (promocja jest na rok na nazwa.pl - 5 domen za free) sobie dokupujesz.
wink

18 (edytowany przez SzymonKubisiak 2014-05-27 15:09:59)

Ja używam AZ.PL. Kupuję hostingi jak jest promocja 80-90%, a potem się przenoszę na następny a tamten wygasa. Support słabowity (ale czego się spodziewać za 20-50zł rocznie). Poinstalowane masę dziwnych ułatwiaczy, np mod_security blokuje kazdy request zawierający "RM" w user-agent o_O, a strony błędów są do zdefiniowania ale nie do usunięcia - błąd będzie zawsze nadpisany i ch*! Ale ja używam tego w nietypowy sposób, jest ustawione pod zwykle stronki www i pewnie do takiego zastosowania to jest zaleta a nie wada.

TP-Link WDR4300 + E398
WD MyNet N600 + E3131 + E3372
WNDR3700v2
WGT634U

19

zenbox chyba jeden z najlepszych, tanszy dhosting etc.
osobiście nie polecam żadnych biznes-hostów ( ;( ) - zachęcają TYLKO kolokacja (bo Poznań)

RB760iGS + RB260GS / Ryzen 5 2660 / 16G DDR4 / MiniITX - Inea 1G (https://i.imgur.com/TLbJVDw.png)
RB951-2HnD / Celeron J1900 / 4G DDR3 / MiniITX - Satpol 100M

20

Ja na netstrefę nie narzekam.

21

dzięki panowie za duże zainteresowanie. Po wszystkich za i przeciw postawiłem za zenbox smile zobaczymy jak się spisze. Narazie 3 tydzień i jest bardzo dobrze

22

W az.pl właśnie jest promocja -95% do końca miesiąca. Zwykły hosting  12,45zł/rok, z IP i SSH 22,45zł/rok.

TP-Link WDR4300 + E398
WNDR3700v2
WGT634U

23

Wiecie może czy w az.pl jest zdalny dostęp do mysql?

24

Bartekk napisał/a:

Wiecie może czy w az.pl jest zdalny dostęp do mysql?

Z tego co pamiętam to można otworzyć bazę na konkretne IP ale nie na *.

TP-Link WDR4300 + E398
WNDR3700v2
WGT634U

25

SzymonKubisiak napisał/a:

Z tego co pamiętam to można otworzyć bazę na konkretne IP ale nie na *.

Hosting www.webserwer.pl daje dostęp do mysql (mssql chyba zresztą też) z zewnątrz na wybrane IP lub wszystkie.
Właśnie na tym zależało mi najbardziej, poza oczywiście ceną.

btw. ze 2 mies. temu zapytałem czy coś się zmieniło u nich, bo wszystko zaczęło zap___ć jak dzikie, choć nigdy nie odczułem żeby coś się dławiło. Dostałem odpowiedź że zwiększyli wydajność parsera php o ok. 15-20% smile

Dodam jeszcze że stawiam nieco większe serwisy z katalogami produktów na Joomla i w porównaniu webserwera do home (gdzie byłem wcześniej) to niebo a ziemia. Pod względem działania i wsparcia helpdesku.