Temat: Jak to jest z tym svn?

Witam,
Cezary mam pytanie do Ciebie. Jak wyrabiasz swój własny obraz, używasz do tego prawdopodobnie svn. Tylko modyfikujesz pewne pliki w swoich pobranych plikach. Jak to robisz, że nie nadpisuje Ci tych plików jak aktualizujesz pliki z repozytorium? Ogólnie jak godzisz to, że masz u siebie na dysku swoje zmiany w obrazie, a jednocześnie aktualizujesz z openwrt?

2

Odp: Jak to jest z tym svn?

Pliki które ja modyfikuję bardzo mało zmieniają się w repo. Więc takiego wielkiego problemu nie ma.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

3

Polecam lekturę http://svnbook.red-bean.com/en/1.5/svn- … le.resolve.

4

Tu nie oto chodzi. Zmiany które ja robię w repo czasami w ogóle mają się nijak do zmian wprowadzonych oficjalnie. To co jest w openwrt traktuję jako nadrzędne, chociaż wprowadzam swoje zmiany które uważam za słuszne.

Czasami jest tak że coś mam zmienione, a później przychodzi zmiana w pakiecie całkowicie wywracająca ideologię tego. Muszę wprowadzić zmiany z repo, a to moje musi ulec później zmianie. Ręcznie, bo automat tego nie zmieni.

5

Tak, ale subversion udostępnia narzędzia, które to ułatwiają (opis jest pod linkiem, który podałem). Możesz podejrzeć zmiany, wybrać, które zmiany zaaplikować... W ten sposób można łatwiej synchronizować dwa drzewa.

Oczywiście każdy pracuje jak mu wygodniej, ale warto wiedzieć, co subversion oferuje zanim sięgnie się po inne narzędzia i zaburzy logikę zmian.

6

vatazhka napisał/a:

Tak, ale subversion udostępnia narzędzia, które to ułatwiają (opis jest pod linkiem, który podałem). Możesz podejrzeć zmiany, wybrać, które zmiany zaaplikować... W ten sposób można łatwiej synchronizować dwa drzewa.

Oczywiście każdy pracuje jak mu wygodniej, ale warto wiedzieć, co subversion oferuje zanim sięgnie się po inne narzędzia i zaburzy logikę zmian.

Dodatkowo, mamy całą historię zmian, można cofnąć jak coś nie pójdzie. Dużo mniej pracy niż robić to ręcznie...

7

Tak ja byście mnie uczyli svn używać, Panowie...