Temat: TP-LINK WDR4300 reanimacja przez serial
Witam
Czy kabel DAU-9P będzie dobry do reanimacji routera?
Mogę kupić CA-42, ale skoro mam już COMa, to może nie ma sensu przez konwertery?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → TP-LINK WDR4300 reanimacja przez serial
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Witam
Czy kabel DAU-9P będzie dobry do reanimacji routera?
Mogę kupić CA-42, ale skoro mam już COMa, to może nie ma sensu przez konwertery?
Poziomy napięć na tym DAU-9P?
Nie wiem, ale chyba to nie jest nawet prawdziwy DAU-9P, bo otworzyłem go i nie ma tam żadnego MAX3232. Chyba jednak zaopatrzę się w CA-42.
[...] Chyba jednak zaopatrzę się w CA-42.
Wciąż się dziwię, że ludzie chcą tak sobie świadomie utrudniać sprawę...
Kup adapter USB-UART, najlepiej na układzie CP2102 i masz gotowe rozwiązanie. Bez cięcia kabli i poszukiwań odpowiednich sygnałów, mniej więcej w tej samej cenie.
Dostałem 2 niesprawne routery TP-LINK WDR4300, kupiłem w końcu ten CP2102, wlutowałem goldpiny i przy pomocy znalezionych poradników udało mi się jeden zreanimować wgrywając Gargoyle'a.
Niestety z drugim nie mogę sobie poradzić.
Nie można wejść przez przeglądarkę
Nie działa reset z przycisku, więc nie można przywrócić do 192.168.1.1
Po włączeniu uzyskiwania IP automatycznie komputer dostaje adres 169.254.34.136, ale nie mogę znaleźć adresu routera.
Próbowałem programami Ipscan i Wireshark, ale bez skutku.
Po podłączeniu przez serial Putty wyświetla
i tak się zatrzymuje. Nie resetuje się w kółko i nie można wejść do linii poleceń i niczego wpisać.
Czy jest jeszcze jakiś sposób czy już tylko na złom?
Zawiesza się bootloader, ciekawe. Bo to oznacza że np. pamięć jest uszkodzona, mikropęknięcia są na ścieżkach, coś niedobrego jest w ustawieniach zmiennych (choć wątpię). Wykutować pamieć, zaprogramować, wlutować.
No to lypa, bo tego raczej sam nie zrobię
Chyba nawet wiem skąd to masz... można spróbować przeflashować (wgrać ponownie U-Boot na kość, w zewnętrznym programatorze), ale on Ci się zawiesza zaraz przed resetowaniem magistrali PCI-e, a to nie wróży nic dobrego ![]()
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → TP-LINK WDR4300 reanimacja przez serial
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc