Temat: internet mobilny do sporadycznego użytku

Szukam jakiejś oferty z mobilnym internetem do sporadycznego użytkowania, (skype + strony www).
Aero2 odpada z powodu konieczności wpisywania kodów captch'a.

Ktoś tu niedawno pisał o virgin mobile. Ilość danych na miesiąc - szacunkowo 1gb spokojnie by wystarczyło.
Czy może lepszą opcją będzie OFNK z allegro i kilkoma GB na ileś miesięcy za góra 50zł ?

2

Odp: internet mobilny do sporadycznego użytku

Jakiś czas temu sprawdzałem i najkorzystniej wychodził mi plus.

3

orange jak doładujesz za 100zł masz na 5 miesięcy 6GB

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

4 (edytowany przez cineq 2014-05-24 19:19:15)

Na allegro za 50 zl te same 6 GB wazne rok, wiec chyba bardziej sie oplaca. Tez uzywam - w domu jako lacze awaryjne (byl epizod z aero2, ale oczywiscie juz karta lezy w szufadzie) oraz mobilnie modem z laptopem. Jako, ze rzadko, to 6 GB/rok w sam raz. Tak wiec polecam.

5

cineq napisał/a:

Na allegro za 50 zl te same 6 GB wazne rok, wiec chyba bardziej sie oplaca. Tez uzywam - w domu jako lacze awaryjne (byl epizod z aero2, ale oczywiscie juz karta lezy w szufadzie) oraz mobilnie modem z laptopem. Jako, ze rzadko, to 6 GB/rok w sam raz.

Oferty z aukcji Orange są nie do przebicia. Co do Aero2-było sobie…, dziś jako alternatywne źródło internetu przy tych obostrzeniach po 1.04-nie zdecydował bym się na złożenie zamówienia (raz za tydzień rozpoczyna mi się nowy kontrakt z Polkomtelem z 2x wyższym limitem dziennym, www-no-limit, ipla-no-limit, dwa z 3 lokalizacji których korzystam z Aero w jednej działa dobrze i można bawić się w te kody-akurat w niej mam symetryczne łącze od lokalnego ISP bez limitu smile  ). Bardziej nadaje się jako dual-sim do oferty głosowej.