1

Temat: Linksys WRT54G3GV2-VF i openwrt?

Witam,

Chciałbym zapytać czy obraz z http://downloads.openwrt.org/backfire/10.03.1/brcm-2.4/ nie uziemi mi tego sprzętu? Widziałem wiele wątków z problemem 3krotnego restartu. Jest tutaj strona z modyfikacją dla tego routera jednak linki są błędne, w repo brak binarki.

Mam 2 modemy PCMCIA Option GlobeTrotter 3G EDGE GlobeTrotter Fusion+ które albo są uszkodzone w taki sam sposób albo naprawdę cieżko dogadują się z siecią PLAY.

Nie mam już siły na walkę z powyższym i chcę przejść na GlobeTrotter GT MAX "7.2 który w PLAY działa ok jednak oryginalny firmware linksys go nie wykrywa.

2

Odp: Linksys WRT54G3GV2-VF i openwrt?

W katalogu old jest jeszcze. To stara wersja, ale działająca i zadnych problemów z WRT54G3GV2-VF nie miała.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

3

faktycznie, dzięki za szybką odpowiedź

4

wgrałem, lepszy modem działa miodzio do operatora, teraz niestety wyszedł znany problem z wifi od broadcom'a:

http://linuxwireless.org/en/users/Drive … own_issues numerek 2 - w tym miejscu przestrzegam przed tym producentem

żeby podpiąć inne wifi potrzebuję zainstalować kmod-rtl8187 i tu niestety zonk bo nie ma już repo rc3 z którego utworzyłeś swoją wersję a repo już nie ma... wiadomo nie mogę zainstalować modułów jądra z wersji final bo nie pójdą -> potrzebuję więc zrobic sysupgrade i tu mam do Ciebie pytanie: modyfikacje, które wrzuciłeś do swojej wersji pozostaną po sysupgrade?

Pozdrawiam

5

Nie. Po prostu wszystko co było potrzebne powinno już dawno być w obrazach, natomiast czy tak jest to sprawdź po prostu.

6

Mój Linksys chodzi na sofcie, który został zbudowany 2011-05-16 (r26908) i nie ma żadnych problemów. wink

ZyXEL NBG6716 (Gargoyle by obsy)

7

Cezary napisał/a:

W katalogu old jest jeszcze. To stara wersja, ale działająca i zadnych problemów z WRT54G3GV2-VF nie miała.

Cześć
Na początku chciałem się przywitać i trochę odgrzać kotleta wrt54g3g v2, i zapytać czy możesz podesłać gdzieś to działającą
wersje ?

8

Ja już nie mam. Dawno poleciała do kosza.

9

ok szkoda, a może ktoś z forumowiczów ma to jeszcze ?

10

Sprawdź aktualne oficjalne buildy po prostu.

11

Problem leży w dyndns, skończyło się free, a w org sofcie nie ma opcji innej niż dyndns. Sam router jest ok i działa właśnie na org. Mam teraz no-ip a w openwrt to jest.

12

Oficjalne w sensie z openwrt.org, nie producenta.

13

Cezary napisał/a:

Oficjalne w sensie z openwrt.org, nie producenta.

producent tylko dyndns daje nic więcej właśnie

14

Ehh, no piszę przecież - zainstaluj soft z openwrt.org.

15 (edytowany przez dove 2014-05-14 11:42:22)

Attitude Adjustment (12.09) śmiga an tym wyśmienicie. W starych wersjach były broadcom-owe sterowniki od wifi, które miało słabą moc i zasięg.
Swego czasu używałem freedns.afraid.org. Trochę się namęczyłem wtedy przy konfiguracji, ale potem działało bez problemów.

Linksys WRT160NL (Gargolye by obsy)
2 x Linksys WRT53G3GV2-VF (AA)
TP-LINK TL-WR740N (Gargoyle)