1

Temat: WDR 4300 + HP 1102w

Pomocy.

Jestem tutaj całkiem nowy oraz laikiem w temacie Gargoyle. Od jakiegoś czasu ze względu na dużą ilość urządzeń sieć domową ustawiłem na routerze z Gargoyle (TP link 1043ND) i wszystko było OK. Niestety brakowało mi możliwości korzystania z DLNA na TV i przy pierwszej okazji 1043 został zamieniony na WDR 4300. Znowu niby OK ale... No właśnie drukarka HP po zainstalowaniu łączy się i działa ale tylko do momentu pierwszego restartu. Po ponownym włączeniu wygląda to tak jakby nie mogła się połączyć z siecią. Sytuacja ma miejsce zarówno przy ustawieniach auto jak i ręcznie przypisanym IP.
Oprogramowanie drukarki zaktualizowane do najnowszego a wersja Gargoyle to 1.6.0.5 (r40431).

2

Odp: WDR 4300 + HP 1102w

A drukarka jest wifi czy usb?

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

3

Drukarka pracowała do tej pory po wifi i na tym mi zależy.

4

wywal z /etc/config/wireless opcją LPDC

5

Cezary, dzięki za zaangażowanie ale muszę poprosić o łopatologię. Jak konkretnie mam to zrobić bo tak jak pisałem jestem laikiem w kwestii programowania i Gargoyle.  Jak mam dostać się do miejsca z tą opcją?

6

uci del_list wireless.radio0.ht_capab=LDPC
uci commit
wifi

7

Rozumiem, że komendy te mam wpisać w konsoli routera po połączeniu przez putty ?

8

sciągnij np winscp, połącz się z routerem (gdzieś na forum jest how to), przejdz do lokalizacji którą podał ci Cezary czyli /etc/config/ wejdz w plik 'wireless' i usuń linijkę   list ht_capab 'LDPC'  bądź wstaw hash # przed nia i zapisz swoją prace

9

Panowie jesteście wielcy - drukarka działa na nowo. smile A jak już jestem tutaj to może podpowiecie jeszcze co zmodyfikować i jak aby po restarcie routera wstawało miniDLNA ( chyba trzeba zrobić opóźnienie startu - tylko nie wiem gdzie dokładnie)

10

A opisane to jest to na eko.one.pl smile