Temat: [MR3420] Odtwarzanie backup przez Gargoyle

Cześć,
Pobrałem obraz gargoyle-1.6.1.1-ar71xx-tl-mr3420-v2-squashfs-factory.bin, ale miałem problem z przywróceniem backupu/factory reset już od początku.

Wgrałem więc gargoyle-1.6.1.1-ar71xx-tl-mr3420-v2-squashfs-sysupgrade.bin, zrobiłem kilka zmian w konfiguracji:

• konfiguracja WiFi

• zmiana hostname (przez Gargoyle i usunięcie wpisu 192.168.1.1 wskazującego na Gargoyle)

• zmiana /etc/config/dropbear tak by uruchamiał dwie instancje na różnych portach względem interfejsu i blokował logowanie po haśle na WAN

• dodanie kluczy ssh do /etc/dropbear/authorized_keys

• regułka w /etc/config/firewall otwierająca port

Pobieranie backupu działa poprawnie, jednak przy przywróceniu pasek postępu leci w nieskończoność. Przywrócenie przez sysupgrade -r działa poprawnie, chciałbym jednak mieć możliwość łatwego konfigurowania routera przez Gargoyle.

Czy ja wykonuje coś nieprawidłowo czy jest to jakiś bug? Mogę włączyć gdzieś jakiś verbose żeby sprawdzić co jest nie tak? Nie instalowałem żadnych dodatkowych paczek.

2

Odp: [MR3420] Odtwarzanie backup przez Gargoyle

Nie możesz przywrócić backupu. Tam zostaje tak mało pamięci że nie ma już miejsca na zapisanie ponowne wszystkich plików które wchodzą w skład backupu. Możesz spróbować wywalić z niego które rzeczy które nie zostały zmienione, może się zmieści.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.