Temat: 1043 reanimacja

Zna ktoś serwis w Kielcach, który podejmie się reanimacji 1043nd?
Przy próbie aktualizacji do ostatniego Gargoyle z eko.one.pl router padł. Przy podłączeniu zasilania zapala się power, potem zapalają wszystkie diody, następnie gasną (oprócz PWR oczywiście) i po jakimś czasie na chwilę zapalają się wszystkie LAN i WAN i znowu gasną. Zostaje tylko PWR. Po podłączeniu kabla do LAN lub WAN diody zapalają się. I nic więcej się nie dzieje. Da się go zreanimować? Nie mam ani kabelka ani lutownicy więc muszę skorzystać z jakiegoś serwisu, bo oczywiście router jest już po gwarancji.

[tp-link tl wr-1043nd]

2

Odp: 1043 reanimacja

Witam jak mogę go ożywić jak chcesz pisz na priv

Podejmę się naprawy ruterów TP-Link od WR1043 -MR3420 i pozostałe modele kontakt na private! smile i smile

Obrazy do ruterów są mojej Kompilacji i z nich korzystam i mam własne pakiety na dzień obecny są to BB  i Gargulec big_smile i big_smile

3

Szczerze odradzam korzystania z usług kolegi marczelo! Już wielokrotnie pokazał na forum, że jego wiedza jest za mała na takie klocki...

4 (edytowany przez marczelo 2013-09-20 22:37:25)

pepe2k napisał/a:

Szczerze odradzam korzystania z usług kolegi marczelo! Już wielokrotnie pokazał na forum, że jego wiedza jest za mała na takie klocki...

Specu może nie śmigam jak ty w te klocki ale uratowałem już 5 ruterów kolegom i moje przy okazji jak nie wiesz mam WR1043 WDR3600 I MR3420

To może powiesz mi jak odblokować u mnie Wan ? A nie się wymądrzać  co ?  ???? Chcesz  mój szacunek na forum to się postaraj to może zaakceptuję to co piszesz o mnie. I też kolegom odradzam nie raz cię słuchać i co ładnie to tak o kimś pisać ? Weź na Luz w końcu człowieku.

Podejmę się naprawy ruterów TP-Link od WR1043 -MR3420 i pozostałe modele kontakt na private! smile i smile

Obrazy do ruterów są mojej Kompilacji i z nich korzystam i mam własne pakiety na dzień obecny są to BB  i Gargulec big_smile i big_smile

5

@marczelo, wystarczy przejrzeć Twoje posty na forum, a na szczęście tutaj istnieje taka możliwość, żeby potwierdzić to co napisałem i wyrobić sobie własne zdanie na temat Twoich rzekomych "umiejętności" i rzekomej "wiedzy". Skrupulatnie pracowałeś na swoją opinię.

6

mietek81: a co takiego zrobiles przy instalacji Gargoyle ze uwaliles 1043ND? Czy instalowales wersje gargoyle-1.5.10.12-ar71xx-tl-wr1043nd-v1-squashfs-sysupgrade ? A moze to blad podobny do opisanego w tym wątku: http://eko.one.pl/forum/viewtopic.php?id=6961 dotyczacego OpenWRT w najnowszej wersji. Pytam dlatego, ze przymierzam sie do aktualizacji softu w 1043ND i chcialbym zobaczyc co nowego slychac w OpenWRT z Luci oraz co zmieniono w Gargoyle, a potem wybrac najbardziej pasujaca wersje.

TP-Link 1043ND.  Gargoyle PL 1.6.1.2

7

Gargoyle od kilku tygodni nie było zmieniane. I działa smile

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

8

ngz napisał/a:

mietek81: a co takiego zrobiles przy instalacji Gargoyle ze uwaliles 1043ND? Czy instalowales wersje gargoyle-1.5.10.12-ar71xx-tl-wr1043nd-v1-squashfs-sysupgrade ? A moze to blad podobny do opisanego w tym wątku: http://eko.one.pl/forum/viewtopic.php?id=6961 dotyczacego OpenWRT w najnowszej wersji. Pytam dlatego, ze przymierzam sie do aktualizacji softu w 1043ND i chcialbym zobaczyc co nowego slychac w OpenWRT z Luci oraz co zmieniono w Gargoyle, a potem wybrac najbardziej pasujaca wersje.

Szczerze powiedziawszy to najprawdopodobniej uwaliłem przez zapchanie pamięci routera i to, że nie zrobiłem przed upgradem firstboota. To albo niecierpliwość przy czekaniu na wgranie nowej wersji. Ale w sumie czekałem dobre kilka minut.

W każdym razie router już działa dzięki akcji ratunkowej wykonanej przez pepe2k. Polecam jego usługi wszystkim potrzebującym smile

[tp-link tl wr-1043nd]

9

mietek81

Hm może dla ciebie to imponujące co pepek2 zrobił ? Ale u wiesz mi  też są inni,  co  też uratują ruter  jak Cezary ja oraz inni co się tym zajmują.

Pozdrawiam. 

) i smile

10

mietek81 napisał/a:

Szczerze powiedziawszy to najprawdopodobniej uwaliłem przez zapchanie pamięci routera i to, że nie zrobiłem przed upgradem firstboota. To albo niecierpliwość przy czekaniu na wgranie nowej wersji. Ale w sumie czekałem dobre kilka minut.

Ja kilkanascie razy aktualizowalem juz gargoyle i openwrt i nigdy nie robilem firstboota przy instalacji, wiec to pewnie ta druga opcja. Chociaz u mnie tp-link 1043ND wstaje po instalacji po 1-2 min, ale moze dlatego ze mam zmodowana wersje i 64 mb pamieci (nie wiem jak przy wersji z 32mb).

TP-Link 1043ND.  Gargoyle PL 1.6.1.2

11

marczelo napisał/a:

mietek81

Hm może dla ciebie to imponujące co pepek2 zrobił ? Ale u wiesz mi  też są inni,  co  też uratują ruter  jak Cezary ja oraz inni co się tym zajmują.

Pozdrawiam. 

) i smile

Dla pewnych indywiduów na tym forum powinno być obowiązkowe sprawdzanie ortografii żeby nie zaniżać poziomu.

Gargoyle fanatic user
WR1043ND v2 16MB / WR902AC v3 / MR3020 16MB+64MB / WR703N / WT3020 / E3372

12 (edytowany przez FUTURISTA 2013-09-29 18:51:43)

Sprawdzanie pisowni ma większość przeglądarek, jak widać dla niektórych to niestety nie wystarczy.
"u wiesz mi" miażdży big_smile, tego żadna przeglądarka nie podkreśli wink.

13 (edytowany przez arti1980 2014-04-29 20:56:18)

Witam wszystkich, widzę e już tema zamknięty jest ale potrzebuje pomocy w tym samym problemie co kolega mietek81 mam dwa routery podobnie się zachowujące. Czy mogę prosić o pomoc ? Pozdrawiam.

14

Odpowiedź ta sama - oddaj na gwarancję, kup sobie na allegro adapter i sam reanimuj, oddaj komuś kto odpłatnie Ci to zrobi. Jedno z trzech.

15

Dzięki, już po gwarancji niestety sprzęt. A jaki to adapter dokładnie jest ?? Masz możliwość mi wskazać konkretnie nawet link z Allegro ?? Bardzo ładnie proszę wink

16

Poszukaj, nie dalej jak wczoraj o tym samym było tu na forum.

17

Słowo klucz: CP2102

18

Dziki za odpowiedzi.

19

Już ostatnie pytanie czy o ten konwerter chodzi ? http://allegro.pl/promocja-konwerter-us … 84784.html

20

Może być.

21

Dzięki

22

Witam ponownie, mam mały problem nie wiem jak podłączyć zakupiony konwerter którego link wstawiłem wcześniej. Wlutowalem PINY do routera i teraz nie mogę znaleźć jak podłączyć te kabelki. Czy możecie podpowiedzieć ?? Z góry dziękuje.

23

W konwerterze masz takie wyjścia jak TX, RX i GND. Podłączasz do routera GND z GND, RX z TX i TX z RX.

24

Ok dzięki nie mogłem znaleźć opisu jak te piny są w routerze bo nie mam na płycie opisane. W każdym bądź razie zrobione i działa.
Pozdrawiam Artur.