Temat: Wybór routera

Witam,

Zdaje się że padł mi router w sieci firmowej. Tak czy nie pora na modernizację. Potrzebuję router do sieci firmowej w której po kablu i wifi korzystać będzie do 50 użytkowników. Zasieg to ok 150 m2 - tym sie nie przejmuje jakos bardzo bo stary router dawal rade. Chciał bym mieć takie funkcje jak dysk sieciowy dostępny jako cloud z zewnątrz sieci no i w miarę rozbudowane zarządzanie siecią. Z tego co widzę fajny jest Asus RT - AC68U. Jedyny minus to chyba cena. Czy jest coś o podobnej funkcjonalno ale nieco tańszego? Czy ten model nie jest zbyt wysoki? Podoba mi się oprogramowanie do cloud - to jest coś co bym chciał mieć.

Bardzo proszę o poradę bardziej doświadczonych w temacie kolegów.

2

Odp: Wybór routera

OT: A nie chcesz kupić używanego RT-N66U w dobrym stanie?

Generalnie jeżeli poprzedni Ci działał dobrze to... taki sam nie wystarczy?

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

3 (edytowany przez lichu10 2014-04-23 08:27:27)

Działał ale nie koniecznie dobrze. Bywały problemy z zawieszeniem i słaba wydajnością np. przy rozmowach VoIP. Czy ten który oferujesz spełnia moje wymagania? Ma oryginalne oprogramowanie czy modyfikowane?

Mamy w firmie (innej) podobny router co oferujesz. Sprawdzę jak będę czy to ten sam model bo ten w firmie przy dużym ruchu wifi radzi sobie bardzo dobrze. Jaka cena?

4

Dla RT-N66U masz tomato i merlina. Nie wiem jak z DD-WRT.

Jaki miałeś poprzednio router?

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

5 (edytowany przez lichu10 2014-04-23 10:19:12)

1043nd ale chciał bym teraz zachować oryginalny soft.

Edit: Ok, podaj proszę cenę, chcę go kupić. Mamy dokładnie ten sam model w firmie w której obecnie przebywam na co dzień i sprawuje się doskonale.