Temat: MR3220 V2.x Gargoyle i pytanie o 2 wtyczki - USB oraz sterowanie modem
Witam. Posiadam mr3220 v2.2 z zainstalowanym Gargoyle w najnowszej wersji.
Mam pytanie o 2 wtyczki - czy są i gdzie można je tutaj znaleźć.
Trochę poszperałem na głównej ale nie wszystko jest dla mnie jasne. Bądź co bądź ekspertem o routerów nie jestem, po prostu szybko się uczę.
Zacznę tak - router nie miał nigdy robionego extroota więc od tego by pewnie trzeba zacząć. Jedyny minus to problem z połączeniem przez putty.
W tej chwili jest wolne "aż" 56kb (taka informacja się wyświetla w oknie z wtyczkami).
Interesują mnie 2 wtyczki - obsługa pamięć USB (karta w modemie - złącze chwilowo puste ale ładnie wykrywa zaglądając w logi oraz pamięć USB ogólnie) jako dysku sieciowego, druga to - nie wiem czy istnieje więc pytam - wtyczka pozwalająca restartować połączenie wwlan (e3272) z poziomu gui, modem ma zasilanie zewnętrzne przez hub aktywny.
Pilniejszą sprawą jest możliwość resetu połączenia - kwestia przeliczania transferu itp.
PS. W sumie to mam jeszcze pytanie trochę głupie - czy pamięć można w tych urządzeniach rozbudować?
1. Ok. Co do restartu połączenia to w repozytorium znalazła się mała wtyczka na ekran logowania dająca tą opcję. To powinno wystarczyć.