badziewiak napisał/a:Witam
Zastanawiam sie nad przejsciem do UPC (60 lub 250Mb). Oni stawiaja u klienta router koncentryk/RJ45. Do niego bym chcial podlaczyc istniejacy router z Gargoyle. Czy ten router z UPC bedzie przezroczysty z zewnatrz, dzieki czemu bede mogl wbijac przez DynDns na ten moj router z Gargoyle?
Wydaje mi się, że kolega chyba wyraźnie określił czego szuka w pierwszym poście:
Żaden ich (UPC) router bo to badziewie i więcej szkody niż pożytku, czysty modem (opisane w międzyczasie jaki), a skoro tak to:
1). Wejście na WAN typu RJ-45 (czyli z modemu do routera zwykły kabel LAN, krosówka...czy jak to tam zwał)
2). Działa gargoyle by obsy/tu Cezary (śmiało mogę stwierdzić, że najlepsze wykonanie z dostępnych w sieci).
3). Nada się do infrastruktury UPC - również do oczekiwanych prędkości z zakresu 60-250 Mb/s - i jeszcze nadal ma zapas.
Stąd mój typ routera taki a nie inny: WNDR3800
Tak - możesz brać w ciemno. Używam, przetestowałem, polecam. Wszystko w temacie.
P.S.
Cezary jest wielki gość po prostu i chwała mu za ogromny wysiłek - zrobił polskie gargoyle jak należy i wciąż rozwija/poprawia i adoptuje swoje czy innych pomysły zarówno w głównej gałęzi gargoyle (openwrt też) jak i też w swoich modach, czy też inni w systemie pluginów - znani zarówno z tego forum jak i innych, np. openrouter.info (ogólnie nazwę to roboczo - polskie oblicze tego projektu).

P.S.2:
I żeby mi ktoś znów nie wytykał, że jestem jakimś fanbojem Cezarego - po prostu doceniam jego pracę i...nie będę się wahał użyć pochwały ! (
) - za jego trud/wysiłek/i.t.d., bo jak nikt inny (szczególnie w polskim obliczu gargoyle) na to zasługuje.