Odp: Różnice między kompilacjami
Jeszcze input core, remote control, jeszcze multimedia itd.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Inne → Różnice między kompilacjami
Strony Poprzednia 1 2 3 4 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Jeszcze input core, remote control, jeszcze multimedia itd.
Wszystko zaznaczone. Teraz brakuje mi tylko dvb-usb. Mam już it913x-fe, dvb-core. Jak widzę to nie kompiluje mi modułów w katalogu dvb-usb.
A ja twierdzę nie nie zaznaczyłeś skoro nie widzisz tej opcji.
Mam tak pozaznaczane:
Dodatkowo nie mam pakietu kmod-ir-core, gdzie to mogę zaznaczyć do kompilacji?
Nie ma takiego pakietu. Musisz sobie w kernelu moduły zaznaczyć.
Tylko, że nie wiem gdzie dokładnie. Już 5-ty raz sprawdzam te "zakładki" i nic nie widzę o dvb-usb i ir-core. Dziwne, bo kmod-input-core mam skompilowany.
To nie są "te" zakładki od usb tylko inne. W device driver generalnie poszukaj.
Znowu wymiękam. Wg. mnie pakiet kmod-ir-core mógłby znajdować się w Other modules, lecz go tam nie ma. W device driver przeleciałem wszystko i dalej nie mam dvb-usb. Jak widzę, u Ciebie w repo jest kmod-ir-core, ale niestety nie da rady go zainstalować.
Jak grochem o ścianę dosłownie. Nie ma czegoś takiego jak pakiet kmod-ir-core. Skąd Ci to w ogóle przyszło do głowy że taki jest w openwrt?
No jak byk w poradniku piszę, żeby zainstalować dodatkowe 2 pakiety kmod-input-core kmod-ir-core.
Przygotowania
Zakładamy że w systemie zainstalowane są moduły do obsługi usb (zwykle wystarczy pakiet kmod-usb2). Należy także zainstalować dwa pakiety ogólne obsługujące urządzenia wejściowe i IR:
# opkg update
# opkg install kmod-input-core kmod-ir-core
Pakiety te są dostępne tylko w moim repozytorium, nie ma ich standardowo w OpenWrt.Pakiety te są dostępne tylko w moim repozytorium, nie ma ich standardowo w OpenWrt.
Sorry, ale wczytasz wyrywkowo tylko to co ci wpadnie w oko. Poradnik dotyczy mnie i moich kompilacji. To że ja mam pakiet kmod-ir-core bo sobie taki dla wygody zrobiłem nie znaczy kompletnie że takie coś znajduje się w openwrt domyślnie. Tak jak z dziesiątkami innych pakietów które mam u siebie a nie zostały przyjęte z jakiś tam widzimisie w openwrt.
.
input core, multimedia, rc-core i usb musisz jako moduły w kernelu zobaczyć. Dopiero będziesz widział dvb w usb.
A patrz Pan na to. Brakowało I2C device interface. Dvb-usb jest to został już tylko ten nieszczęsny ir-core.
Zrobione! Tylko, że zapomniałem, że mój wcześniej skompilowany tvheadend nie zadziała teraz.
Wracam. Spostrzegłem, że nie działają mi przyciski. Jak widzę w Twojej kompilacji w rc.local jest komenda od input daemon event i plik konfiguracyjny w etc. Ja tego nie mam. Można to jakoś dokompilować?
Jaki demon?
?
Próbuje to kompilować tym poradnikiem http://masu.6f.sk/index.php?title=Nsa310_buttons, ale wywala mi błą w arm-angstrom-linux-gnueabi-gcc, niby nie mam tego.
Twoja wypowiedź z posta #66. O czym piszesz?
Chodzi mi o input-event-daemon. Źle napisałem tam.
To pakiet zwykły z tego zrobiłem.
include $(TOPDIR)/rules.mk
PKG_NAME:=input-event-daemon
PKG_VERSION:=1.0.3
PKG_RELEASE:=$(PKG_SOURCE_VERSION)
PKG_SOURCE_PROTO:=git
PKG_SOURCE_URL:=git://github.com/gandro/input-event-daemon.git
PKG_SOURCE_VERSION:=004558c655e31ff0193bbb75f21803bf6436733c
PKG_SOURCE_SUBDIR:=$(PKG_NAME)-$(PKG_VERSION)
PKG_SOURCE:=$(PKG_NAME)-$(PKG_VERSION)-$(PKG_SOURCE_VERSION).tar.gz
PKG_BUILD_PARALLEL:=1
include $(INCLUDE_DIR)/package.mk
define Package/input-event-daemon
SECTION:=utils
CATEGORY:=Utilities
TITLE:=input-event-daemon
endef
define Package/input-event-daemon/install
$(INSTALL_DIR) $(1)/usr/bin
$(INSTALL_BIN) $(PKG_BUILD_DIR)/input-event-daemon $(1)/usr/bin/
endef
$(eval $(call BuildPackage,input-event-daemon))Wiesz może, dlaczego większość linków z sourceforge z paczkami potrzebnymi do kompilacji w ogóle nie chodzi? Da się je zmienić na mirrory, ponieważ większość czasu kompilacji to oczekiwanie na połączenie z serverem...
To już do sf pytanie czemu nie można się z nimi połączyć.
Tragicznie to idzie.
Ten makefile do input-event-daemon jest aby na pewno poprawny? Wywala mi błąd podczas kompilacji z tym.
Strony Poprzednia 1 2 3 4 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Inne → Różnice między kompilacjami
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc