Odp: peerguardian na tplinku 741nd
Używam wbudowanego w NASa (Synology DS214play) multinarzędzia o nazwie "Download Station" i przyznam szczerze, że o Transmission wcześniej nie słyszałem. Rozwiń proszę swoją myśl.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → peerguardian na tplinku 741nd
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Używam wbudowanego w NASa (Synology DS214play) multinarzędzia o nazwie "Download Station" i przyznam szczerze, że o Transmission wcześniej nie słyszałem. Rozwiń proszę swoją myśl.
A w dsm nie masz tego z automatu? http://forum.synology.com/enu/viewtopic … 10#p257421
Widziałem ten wątek. Nie ma niestety automatu / prostej drogi do tego. Poza tym chciałbym żeby wszystkie urządzenia z default-u były "chronione" przed połączeniami z niewłaściwymi peerami, stąd też pomysł, żeby to już na routerze ograć.
Jak masz jakieś jeszcze pomysły / sugestie, to daj proszę znać. Natomiast ja też się odezwę jak mi się uda coś wyczarować ![]()
Cezary, nie chodzi mi o wycinanie całego ruchu p2p, tylko blokowanie niechcianych połączeń p2p - do tego służy peerguardian (przynajmniej służył w wersji na PC), który korzysta ze stosownych list (takich jak np. na iblocklist.com/lists.php).
Szkoda, że lord_viadro nie wypowiedział się tu - ciekawi mnie czemu chciał zrezygnować / odinstalował peerguardiana.
zrezygnowałem, jakoś nie udało mi się zmusić do działania to ustrojstwo
. Jak się okazało - brak pamięci. Nie mam jeszcze exroota i to mnie stopuje. A co do ilości blokowanych adresów .... ja mam teraz w peerblocku (pod windą) 1 420 990 141 IPs.. uffff. Sam plik z taką ilością danych to grubo ponad 20MB
Nie znalazłem tez żadnych opisów jak to skonfigurować poprawnie w routerze i po prostu sobie darowałem ...
@lord_viadro - no ja właśnie postaram się pokombinować z tym exrootem, ale warunek konieczny: nie chcę stawiać huba USB, więc mając do dyspozycji tylko jeden port USB na moim TL-WR1043ND, będę chciał wykorzystać kartę SD wsadzoną w modem Huawei e353, na którym ma śmigać Areo2 w trybie failover z WAN... Biorąc pod uwagę fakt, że bez stosownego guide-a nie poruszam się w ogóle po Linuksie, to czeka mnie nie lada wyzwanie. Stąd też nie mogę obiecać, że zrobię to dzisiaj - muszę wygospodarować dłuższą chwilę na zabawę
Ale jak mi się uda, to nie omieszkam się podzielić swoimi doświadczeniami.
...... Ale jak mi się uda, to nie omieszkam się podzielić swoimi doświadczeniami.
czekam z niecierpliwością ![]()
powodzenia
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → peerguardian na tplinku 741nd
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc