Temat: Zalip CDM531AM(EU) czy jest alternatywa?
Witam.
Na początku chciałem się przywitać gdyż jestem nowy na forum, wiec witam wszystkich ![]()
Mój problem dotyczy routera Wifi Zalip CDM531AM(EU).
Zasadniczo router działa, ale problem mam z AERO2. Wszystkie moje długotrwałe próby połączenia tego wynalazku do aero zawiodły.
Router ma wejście USB do niego mam wpięty modem USB który na 100% działa z aero bo działa w PC, modem jest wykrywany pokazuje poziomy sygnału z GSM i próbuje nawiązać połączenie, ale jest jeden haczyk, jak wiadomo aero2 działa po roamingu a takiej funkcji ten router nie posiada nigdzie w opcjach i tu podejrzewam źródło moich problemów z brakiem możliwości połączenia. Co ciekawe inny router tego producenta z wbudowanym modemem posiada opcje romamingu. Nie bardzo rozumiem toku myślenia producenta, ale cóż jest jak jest i przez to całe moje rozmyślania.
Aktualizacje oprogramowania przez producenta już dawno nie są wydawane, nie mam co liczyć na to rozwiązanie, więc przyszedł mi do głowy pomysł alternatywnego oprogramowania a w związku z tym że na wszystkich swoich routerach używam gargoyle z tego forum, to pomyślałem że może warto was zapytać czy w ogóle jest szansa na to czy nie zawracać sobie tym głowy.
Specyfikacja routera
Model: Zalip CDM531AM(EU)
Procesor: RALINK RT3050F
RAM: EM63A165TS 16MB (poprawka 32MB)
Flash: EN29LV320BT-70TIP 32MB (poprawka 4MB)
Zdaję sobie sprawę że ramu to niema za wiele, dlatego też proszę o poradę czy jest sens w ogóle tym się zajmować?
Pozdrawiam.