Efekty jak najbardziej pozytywne
Patch ten powstał 2 lata temu, a dopiero 9 miesięcy temu ktoś zdecydował się dołączyć go do trunka OpenWrt. W takim tempie junior network administrator będzie mógł z niego skorzystać za 2 lata ;p Kompilacja GargoylePL, przy pomocy VPSa (@ 3.10GHz i 8GB RAM) nie trwała za długo (zrównoleglenie make jest wyłączone w pierwszej fazie). Po dniu testów stwierdzam, że wszystko jest w porządku - nie zaobserwowałem nic niewłaściwego / podejrzanego. Obraz dla routera TP-Link WR-1043ND udostępniam na stronie gargoyle.kokosoftware.pl. Dodatkowo wrzuciłem tam wszystkie pakiety ponieważ z oczywistych względów (modyfikacja jajka) kmod nie chciał się zainstalować z domyślnego repo.
PS.
Podczas kompilacji nie chciał przejść pakiet minidlna, chyba gargoyle pobiera jego trunka z repozytorium. Nie potrzebowałem go, więc po prostu wyłączyłem jego kompilacje w configu.
PS2. Jak znajdę chęci to opisze kompilacje GargoylePL dla laików. Nie taki diabeł straszny jak go malują. A może to tylko kwestia obycia informatyczno/linuxowego.