1

Temat: LINKSYS WAG54G2 nie można się zalogować przez RJ45

Witam wszystkich
Mam problem z LINKSYS WAG54G2, prawdopodobnie po burzy nie działają gniazda RJ45, można do routera zalogować się przez WIFI a na kablu nie. Restartowałem i przywracałem oprogramowanie producenta nic to nie dało. Co może być przyczyną i czy można to naprawić?
Może uległ spaleniu jakiś drobny element i można go wymienić?

Pozdrawiam

2

Odp: LINKSYS WAG54G2 nie można się zalogować przez RJ45

Jeżeli upaliłeś porty to naprawa tego (wymiana chipu) może być mało opłacalna i raczej rozglądaj się za nowym sprzętem.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

3

Dzięki za odpowiedź

Ile ten chip kosztuje i jak jest on oznaczony-ten odpowiedzialny za RJ45, WIFI logowanie, zmiana ustawień wszytko działa, nie można zalogować się przez RJ45, dziwne bo nawet można używać routera ale tylko przez WIFI.

Pozdrawiam

4

Przy gniazdach RJ45 masz takie czarne podłużne coś - to trafo separujące. Albo ono poleciało (co możesz łatwo miernikiem sprawdzić) ale raczej poleciał sam główny chip.

5

Dzięki za odpowiedź, jeśli poleciał ten chip to raczej nie opłaca sie naprawiać.
Jeśli te trafa(są dwa-czy one są do innych gniazd RJ45?) to może bym sam napraprawił, pytam ponieważ przez żadne nie można się połączyć, więc jesli nie trafo to chip.

6

Szczerze - to nawet i tych trafo nie opłaca się wymieniać.

7

Zwory porobić:D ?

RB760iGS + RB260GS / Ryzen 5 2660 / 16G DDR4 / MiniITX - Inea 1G (https://i.imgur.com/TLbJVDw.png)
RB951-2HnD / Celeron J1900 / 4G DDR3 / MiniITX - Satpol 100M