Temat: Dostęp do modemu HiLink podpiętego jako DHCP

Witam,

Do TPLink 1043 chcę podpiąć ZTE MF823 jako połączenie kablowe DHCP bo ten modem pracuje w trybie HiLink.
Problem polega na tym, ze mam karte Orange, a z nich nie da się zdjąć PINu... Więc będe musiał wprowadzać PIN.
Czy można się jakoś dostać w przeglądarce przez router 1043 do modemu aby wpisać PIN?

Czy jak wpiszę jednorazowo PIN, a modem zerwie połączenie na chwilę to będe musiał ponownie wpisywać pin czy połączy się sam już bez problemu?

2

Odp: Dostęp do modemu HiLink podpiętego jako DHCP

Pin jest zapamiętywany, więc nie musisz tego zrobić za każdym razem.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

3

OK, czyli tylko po ew. awarii zasilania?
A jak z tym dostępem do routera? Da się to zrobić w ten sposób?

4

Kombinujesz coś. Awaria nie awaria - dane wprowadzone są pamiętanie - apn, pin itd. Nie istnieje taki problem po prostu.

Co do routera - tak, możesz to sobie oprogramować curlem, perlem, pythonem.

5

Nie kombinuje tylko jak miałem taki modem MF823 z kartą Orange to za każdym razem musiałem wprowadzać PIN jak odpalałem go na kompie.  Nie uruchamiałem go wtedy na routerze TpLinka bo nie wpadłem na to, że przecież przez router pewnie też można się do niego dobrać i wpisać ten PIN w jego oknie konfiguracyjnym które jest http

Oprogramować tak... ale jak nie znam żadnego z tych języków -> To nie ma opcje dostępu przez router do sieci tworzonej przez modem tak aby wyświetlić jego okno w przeglądarce?

6

No jest. Wpisz po prostu 192.168.1.1 w przeglądarce i Ci się to wyświetli.

Na windows pewnie miałeś jakiś soft do tego.  A jak ma on własne gui to żadnego sotfu dodatkowo nie potrzebujesz.

7

Hmm, jeśli to okaże się takie proste to się załamie bo kupiłem specjalnie inny modem bo uznałem, że na Orange trzeba za każdym razem wpisać PIN, a podłączając modem do routera nie można tego zrobić....