1

Temat: Podgląd tego samego co w conntrack.sh przez putty.

Witam. Czy jest jakaś komenda, która przez putty pozwoli mi odczytać aktualne połączenia (UDP)?

Na Windowsie próbowałem przez wiersz polecenia komendy: "netstat -an -o", niestety "Foreign address" dla adresów UDP zawsze jest: *:*

UDP    192.168.1.100:138      *:*                                    4
  UDP    192.168.1.100:1900     *:*                                    2844
  UDP    192.168.1.100:56749    *:*                                    1089
  UDP    192.168.1.100:56750    *:*                                    1089
  UDP    192.168.1.100:56751    *:*                                    1089
  UDP    192.168.1.100:64020    *:*                                    2844
  UDP    192.168.1.100:64626    *:*                                    960

O dziwo w windowsowym monitorze zasobów, adresy IP wykrywa normalnie, ale nie ma jak zapisać tych danych do pliku.

O co mi chodzi?
Piszę sobie w C++ program do jednej gry, który wykrywa wszystkie połączenia nawiązane przez dany proces .exe
Potem sprawdza czy któreś z zewnętrznych IP nie znajdują się w pliku .txt (przygotowanej ręcznie liście graczy), jeśli znajduje się to wyświetla nick gracza który wszedł do mojej gry. Dzięki temu jak ktoś zmieni sobie nick będę o tym wiedzieć. Pozwoli to też wyrzucać cheaterów, z którymi nie mamy przyjemności grać.
Jedyny problem to właśnie to, że nie mogę przez wiersz polecenia wykryć tych adresów, dlatego pomyślałem sobie, że może być łatwiej sprawdzić to w routerze, tak jak w conntrack.sh.
Jeśli zna ktoś tą komendę - będę wdzięczny za pomoc smile

2

Odp: Podgląd tego samego co w conntrack.sh przez putty.

Gargoyle bierze to przez cat /proc/net/nf_conntrack a resztę nazw (hostów) musisz sobie pobrać z innych danych, np. danych z dhcp.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

3

Dzięki, wygląda na to, że z "cat /proc/net/nf_conntrack" da się wszystko wyciągnąć (jest tam port itd.)
Tylko... jak to do pliku zapisać? Próbowałem:

root@TL-MR3420:~# cat /proc/net/nf_conntrack > puttttttty.txt
root@TL-MR3420:~# cat /proc/net/nf_conntrack > C:\Users\Przemek\Desktop\Putttty.txt

Ale nic się nie pojawia. Szukałem przez google jak to zrobić, ale wszędzie tylko piszą jak włączyć ogólnie logowanie całej sesji, a nie tylko tego co potrzebuję.

4

cat /proc/net/nf_conntrack > /tmp/plik.txt

W /tmp znajdziesz plik. A już na pewno nie C:\users\przemek, bo niby jakim sposobem smile

5

W sumie fakt, a jednak jakoś inaczej to zrobiłem
http://www.chiark.greenend.org.uk/~sgta … nload.html
Jest taki programik: plink.exe
Dzięki temu udało mi się wejść w niego przez wiersz polecenia (w tym programie C++ będzie łatwiej).
Potem użyłem komendy:

plink -ssh -pw MojeHasło root@192.168.1.1 cat /proc/net/nf_conntrack > C:\Users\Przemek\Desktop\pliiiiink.txt

i o dziwo pojawiło się na pulpicie smile

Dzięki za pomoc, idę dalej się bawić w Visual Studio smile

6

Ponieważ tym czymś wykonujesz polecenie na routerze a to co wyszło zamiast wyświetlić zapisujesz do pliku. Identyczne jak na routerze.