krynio napisał/a:a) jak z płatnością, będzie numer konta na które mam dokonać przelewu, czy w czasie transakcji trzeba podać numer karty, itd., (karta kredytowa) gdzie konto jest automatycznie obciążane
Jeżeli nigdy do tej pory nie płaciłeś kartą w sieci, to czeka Cię trochę czytania "co i jak". Generalnie, numer karty, dane posiadacza, kod CVV i termin ważności. I raczej nie płaciłbym tą samą kartą, której używasz na co dzień. Zabezpieczenia, zabezpieczeniami, ale do takich zakupów lepiej mieć osobną kartę, z odpowiednim limitem lub przelewać środki na powiązany rachunek tuż przed zakupem.
krynio napisał/a:b) rozumiem że można kupić kilka towarów u jednego sprzedawcy, dodając je wcześniej do koszyka i dokonać zapłaty zbiorczej
Możesz zapłacić za jednym razem za wszystkie zakupy, u wielu różnych sprzedawców. Kasa nie trafia bezpośrednio do sprzedawcy tylko do Ali, które pośredniczy w transakcji od początku do końca. W pewnym sensie jesteś zabezpieczony, podobnie jak w PayPal.
krynio napisał/a:c) po dokonaniu zakupu, będzie do wpisania docelowy adres wysyłki ?
Adres/y wysyłkowy wprowadzasz sobie na koncie użytkownika.
krynio napisał/a:pewnie towar dociera w kontenerach, ale chyba ktoś dalej rozsyła gdzie trzeba
Tutaj to mnie rozbawiłeś
W jakich niby kontenerach? Ty chcesz zamówić jedną sztukę urządzenia, które waży kilkadziesiąt gramów, a nie tonę tego sprzętu... zwykłym listem rejestrowanym Ci to wyślą, które potem trafi do samolotu... Zresztą, masz przecież napisane w ofercie: "China Post Air Mail".
Rada praktyczna: z China Post bywa różnie, więc jak możesz wybrać HK (Hongkong Post) lub inne (np. Sweden Post lub Swiss Post), to warto nawet dopłacić. Zresztą, w przypadku takiego sprzętu to ja bym osobiście się na list nie zdecydował.